4. ledna 2016 • 11:10

Limberský k soudu nepůjde. Zaplatil škodu a slíbil, že nebude řídit

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový obránce David Limberský se už přísného trestu či dokonce vězení za svou bouračku v opilosti bát nemusí. Státní zástupce totiž podmínečně zastavil jeho trestní stíhání. Fotbalista podle Aktuálně.cz zaplatil škodu a zavázal se, že rok nebude řídit. Limberskému také byla stanovena čtyřletá zkušební doba.



Limberský v noci na 10. září naboural na křižovatce v Praze na Smíchově přímo před zraky policejní hlídky. Dvaatřicetiletý fotbalista v bentley narazil do zídky plotu a do sloupu a snažil se z místa nehody utéct. V krvi měl přes jedno promile alkoholu.

Fotbalista byl následně obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozilo mu až tříleté vězení. Podle Aktuálně.cz se zavázal, že rok nebude řídit, a zaplatil způsobenou škodu. Její výše nebyla zveřejněna.

"Pan Limberský uhradil škodu poškozeným, kteří se připojili k trestnímu řízení, a také se zavázal, že po dobu dvanácti měsíců od nabytí právní moci uvedeného rozhodnutí nebude řídit motorová vozidla," řekla serveru náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2 Táňa Dočekalová.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Dodala, že Limberskému byla stanovena čtyřletá zkušební doba. Pokud by se během ní provinil, soud by případ znovu otevřel a mohl by udělit trest.

Vedení plzeňského klubu zbavilo Limberského po nehodě funkce kapitána týmu a udělilo mu vysokou pokutu. Hráč hned v následujícím ligovém utkání s Příbramí kontroverzně oslavil svůj gól točením imaginárním volantem. Trenér národního týmu Pavel Vrba pak Limberského nenominoval na říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud