Jonáš Bartoš
12. března 2016 • 04:59

Slavia plná změn: Jiné rozestavení, Latkův návrat i hbitý Kenija

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá ztráta během čtyř jarních kol byla pro trenéry Slavie příliš. Pro duel se Zlínem (1:0) přichystali zásadní změny. Na hřišti se od začátku objevili dva muži, kteří po zimní přestávce jen paběrkovali. Premiéru měl kapitán Martin Latka, uprostřed zálohy se bil Levan Kenija. „Sešívaní“ se navíc vrátili k rozestavení s jedním útočníkem. Milan Škoda sice gólový půst neukončil, přesto domácí brali tři body a hráči si pochvalovali, že se tým na začátku utkání vrátil k systému s pěti záložníky.



Trenér Dušan Uhrin, kterého kvůli trestu na lavičce zastupoval asistent Petr Čuhel, na duel s moravským celkem promíchal slávistickou sestavu. Donutily ho k tomu i zdravotní problémy některých hráčů, do zápasu nemohli jít krajní bek Jan Bořil a gólman Martin Berkovec. Z posil se na trávníku od prvních minut objevili pouze Josef Hušbauer a gólman Jiří Pavlenka. Slavia se tak vrátila téměř ke složení týmu, který za Slavii odehrál většinu zápasů na podzim.

CELÝ SESTŘIH: Slavia-Zlín 1:0. Pražané ubojovali těsné vítězství
Video se připravuje ...

Post stopera vedle výtečného Simona Deliho tentokrát uzmul Martin Latka, rovnou si navlékl kapitánskou pásku. Na lavičce naopak skončil Jiří Bílek, další ze zkušených hráčů. Slávistická ikona nastoupila od začátku ligového utkání poprvé od loňského 1. listopadu, kdy zvládl devadesát minut v Teplicích. První jarní start od úvodního hvizdu si zapsal i Levan Kenija.

Ten zaujal místo podhrotového hráče, nad ním operoval už jen slávistický kanonýr Milan Škoda. Domácí tým se tak vrátil k rozestavení 4-2-3-1, které praktikoval na podzim. 

„Hráli jsme uprostřed ve třech s Levanem, určitě se nám tam lépe běhalo. Dali jsme si dobré přihrávky po zemi, ve dvou je to samozřejmě těžší,“ pochvaloval si změnu rozestavení Tomáš Souček, autor jediného gólu Slavie. „Hraje se nám ale dobře ve dvou i ve třech, nemůžu říct, co je lepší,“ dodal mladý středopolař.

Slavia - Zlín: Souček naskočil na Hušbauerův roh, Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Ve druhém poločase, kdy v 69. minutě nahradil Keniju střídající Mešanovič, se domácí vrátili ke hře na dva útočníky, kterou trénovali v přípravě a zahájili s ní jarní sezonu. Tento model ale příliš nefungoval.

„Díky tomu byl ve středu jeden hráč Zlína navíc, tím pádem mohli lépe kombinovat, dostávali se do přečíslení, měli na rozehrávku víc času a my se nedostávali tolik do hry,“ poznamenal kapitán mužstva Martin Latka.

Slávistům změny pomohly na začátku utkání, brzy po úvodním hvizdu přišla branka Tomáše Součka. První půlhodinu Zlín jasně přehrávali, jenže nedokázali využít vypracované tutovky. Dařilo se také navrátilci do sestavy Kenijovi. Zapojoval se do útočných akcí, aktivně a hbitě rozděloval balony, sám několikrát nebezpečně zakončoval.

„Levan už v Boleslavi (Kenija nastoupil v 78. minutě) zvedl naši hru, vytvořil spousty akcí, dal břevno. Chtěli jsme hrát po zemi, zabíhat ze stran, V první půlce to bylo v pořádku, ve druhém jsme od toho opustili,“ hodnotil slávistický asistent trenéra Petr Čuhel.

Oproti sestavě v Boleslavi nastoupil na pravém kraji zálohy Miljan Vukadinovič, který nahradil zimní posilu Jaroslava Mihalíka. Sice předvedl několik zajímavých náběhů po křídle, ale stejně jako jeho spoluhráčům scházela jeho snažení potřebná efektivita.

Slavia - Zlín: Pavlenka vychytal Vukadina Vukadinoviče
Video se připravuje ...

Slavia - Zlín: Škoda tváří v tvář Dostálovi selhal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud