22. ledna 2016 • 17:00

Další hvězda na dresu Slavie? Tvrdík ukázal návrh s čínským znakem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dres Slavie se dvěma červenými hvězdami? Od jara je to jedna z variant. S novým generálním partnerem, čínskou firmou CEFC, která do klubu z Edenu investuje desítky milionů korun, dojde i k úpravě dresu. Místopředseda dozorčí rady klubu Jaroslav Tvrdík na svém twitterovém účtu zveřejnil dvě z možností, jak by nové dresy mohly vypadat. Oficiálně je Slavia představí těsně před zahájením jarní části Synot ligy.



Čínská finanční a energetická společnost CEFC se loni na podzim stala většinovým vlastníkem Slavie, od ledna 2016 je zároveň i generálním partnerem klubu. Z toho vyplývá, že logo firmy budou slávisté od jarní části nosit i na dresu.

Jak by mohl nový dres "sešívaných" vypadat? To naznačil jeden z návrhů, který na svůj Twitter umístil Jaroslav Tvrdík. "Zatím vítězná varianta," napsal ke snímku slávistického dresu. 

V logu čínské firmy CAFC umístěné na dresu Slavie figuruje hvězda, klub tedy bude mít na dresu hvězdy dvě. Ta tradiční na levé straně patří k jednomu ze symbolů klubu. Tvrdík později odhalil ještě druhou variantu, už bez čínského loga s hvězdou.

"Jde zatím o pracovní variantu, budeme rádi za zpětnou vazbu od fanoušků," prozradil tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba.

Takto by na jaře mohl vypadat nový dres fotbalové Slavie
Takto by na jaře mohl vypadat nový dres fotbalové Slavie

V diskuzi na Twitteru vadí fanouškům především rudá hvězda ve znaku vlastníka, kterou berou jako komunistický symbol. Další respektují právo partnera umístit na dres svoje logo. Tvrdík vzápětí publikoval také druhý návrh, na kterém hvězda chybí a ten si získal víc sympatií. "Varianta dvě má zjevně převahu," poznamenal Tvrdík.

V nových dresech nastoupí Slavia poprvé v prvním jarním kole Synot ligy, v sobotu 13. února přivítá na domácím hřišti proti Zbrojovku Brno.

Slavia před startem jara mohutně posilovala, klubové vedení odhalilo smělé plány. V aktuální sezoně se tým chce dostat na pohárové příčky, v následujícím ročníku se pak pokusit zaútočit na titul. Pomůžou k tomu i nové dresy?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud