10. srpna 2016 • 13:18

Boleslav bere Kalvodu místo Jarolíma. Opouští Frýdek po 1. kole

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav má nového trenéra, středočeský klub převezme Leoš Kalvoda. Osmapadesátiletý kouč začal sezonu v druholigovém Frýdku-Místku, v nejvyšší soutěži vedl naposledy v loňské sezoně Sigmu Olomouc, kde byl však v říjnu po deseti kolech a nepřesvědčivých výsledcích odvolán.



Nejistota v Mladé Boleslavi končí. Karel Jarolím se v pondělí s vedením středočeského klubu dohodl na tom, že se bude naplno věnovat práci u národního týmu, jeho nástupce by měl být konečně nalezen. Boleslav přivádí na lavičku z druholigového Frýdku-Místku Leoše Kalvodu.

Zkušený kouč působil v nejvyšší soutěži v Olomouci (dvakrát), Hradci Králové a ve Znojmě. Teprve v červnu se dohodl na novém angažmá ve Frýdku-Místku, který však už po prvním kole druhé ligy opustí. Premiérou pro Kalvodu bude sobotní domácí zápas proti Karviné.

"Je to pro mě opravdu těžké loučení, jelikož jsem Moravák a ve Frýdku-Místku jsem se cítil opravdu dobře. Na druhou stranu taková nabídka se neodmítá, zvláště v mém věku," řekl na webu Frýdku-Místku Kalvoda.

Mladá Boleslav hledala náhradu za odcházejícího Jarolíma dlouho. V souvislosti s ní se spekulovalo o řadě variant, naposledy byli ve hře Radoslav Látal nebo Martin Svědík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud