24. listopadu 2017 • 11:33

Výprask Evertonu. Nízká návštěva 17 tisíc, soupeř slavil ve slipech

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrůzná sezona Evertonu asi nemá své dno. Hráči liverpoolského klubu po čtvrtku vydýchávají další ostudný večer. V předposledním zápase skupiny Evropské ligy, kde už neměli šanci na postup, před vlastními fanoušky schytali debakl 1:5 od Atalanty Bergamo. Italský celek naopak slavil jistotu jarního play off, hostující obránce Mattia Caldara při radostném křepčení dokonce běhal po trávníku jen ve slipech a triku, které měl pod dresem.



Bergamo se postaralo o nejtěžší domácí prohru anglických klubů v Evropě od března 1996. Everton má navíc ve skupině Evropské ligy na kontě po pěti kolech jediný bod, což je také v této fázi nejhorší pohárové vystoupení anglických klubů od sezony 1995/1996. Skóre 4:15 je dalším důkazem mizerného účinkování ostrovního klubu na evropské scéně.

Potupný debakl 1:5 jen dokládá to, jak se Everton v aktuální sezoně trápí. Během října odehráli "Tofees" deset zápasů s bilancí jediné výhry, dvou remíz a sedmi proher. V lize jsou po 12 kolech šestnáctí, pouhé tři body od sestupového pásma.

Dočasný trenér David Unsworth, který před měsícem nahradil odvolaného Ronalda Koemana, vedl mužstvo v šesti zápasech a zaznamenal čtyři prohry. "Způsob, jakým jsme dneska prohráli, je neakceptovatelný," zlobil se někdejší dlouholetý hráč klubu na své svěřence po výprasku od Bergama.

Trápení Evertonu sledovala na anglické poměry slabá návštěva, do Goodison Parku přišlo pouhých 17 431 diváků. Kapacita stadionu je 40 157 a na Ostrovech bývají zápasy vesměs zaplněné. Fanoušci, co ve čtvrtek přišli na stadion, museli hodně trpět. Domácí sice ještě v 71. minutě snížili na 1:2, jenže od 86. minuty stihli inkasovat tři branky a na konci utkání svítilo na tabuli potupné skóre 1:5.

Obránce Atalanty Bergamo Mattia Caldara při oslavě výhry na Evertonu hodil fanouškům své svršky
Obránce Atalanty Bergamo Mattia Caldara při oslavě výhry na Evertonu hodil fanouškům své svršky

"Když na sebe oblečete dres Evertonu, musíte hrát s hrdostí a patřičným nasazením. To tam dneska u našich hráčů nebylo," štvalo Unswortha. "Když bylo naším nejlepším hráčem téměř dítě, které má v prvním týmu pár startů, vypovídá to naprosto o všem. Hráči musí převzít zodpovědnost za výkony i výsledky - ti starší, hráči ze zahraničí i ti mladí," dodal trenér.

Naopak italský soupeř se po utkání radoval z postupu do další fáze Evropské ligy. Nejvíc slavil Mattia Caldara. 23letý obránce při děkovačce přímo na hřišti shodil kopačky, dres, trenky i stuplny a na trávníku pobíhal pouze ve slipech a spodním přiléhavém triku. Zbytek své fotbalové výbavy naházel na tribunu italským fanouškům, kteří tým přijeli na Ostrovy podpořit.

Odvážná oslava jen demonstrovala to, v jakém byly po utkání rozpoložení oba celky. Zatímco Italové měli na tvářích úsměvy, domácí skupina hráčů rychle zmizela v útrobách stadionu. Teď všechny svírá ještě větší nejistota v mizerně rozehrané sezoně.

Problém je i v tom, že klub zatím nesehnal nového trenéra po odvolání Koemana. Unsworthovo angažmá je bráno pouze jako krátkodobé řešení. "Tohle je na vedení klubu, šlo o jejich rozhodnutí," vrátil se kapitán Wayne Rooney k výměně na trenérské židli, která zatím nemá žádný efekt.

"Od jeho (Unsworthova) příchodu je v kabině mezi hráči mnohem lepší atmosféra, v tomhle ohledu se nálada zlepšila. Ale rozhodnout musí vedení a já jsem si jistý, že na tom pracují," prohlásil zkušený útočník, který se do Evertonu vrátil před sezonou z Manchesteru United jako největší letní posila.

Šanci na nápravu má Everton už v neděli na Southamptonu. Půjde o velmi důležité utkání sousedů ze spodních pater tabulky Premier League.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Atalanta 6 4 2 0 14:4 14
2. Lyon 6 3 2 1 11:4 11
3. Everton 6 1 1 4 7:15 4
4. Apollon Limassol 6 0 3 3 5:14 3

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud