26. prosince 2014 • 14:50

Když Temelín nezáří... Jeden bod na podzim, to je historický neúspěch

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Temelín je místo, které je známé hlavně díky jaderné elektrárně. Hraje se tam ale i fotbal. Na podzim to ovšem v podání tamních borců byla bída. Tým byl nejhorší z těch, které dohrály soutěže. V jihočeské I. B třídě ve skupině C tým získal ze třinácti zápasů jediný bod při skóre 13:50. „Jsou to historicky nejhorší výsledky za dobu, co klub existuje,“ hlásí trenér Miloslav Beránek.



V nadsázce by se dalo říct, že klub z takového místa bude nabitý energií, jenže opak byl pravdou. První polovina soutěže, to byla opravdu bída. „Pár zápasů se nezvládlo a na tým padla deka. Přitom jsme se v létě posílili,“ ohlíží se za uplynulými týdny Beránek a kroutí nechápavě hlavou, že klub zabředl do takových problémů.

„Jak porážky narůstaly, bylo to nepříjemné. Obecně platí, že v takových chvílích se zranění hojí dvakrát tak dlouho, klesala i tréninková morálka,“ naznačuje bez výmluv, v čem byl problém.

To, že fotbalisté musí chodit kromě fotbalu hlavně do zaměstnání a mohou mít i jiné starosti, nebere jako omluvu. „Na téhle úrovni jsou na tom podobně přece všichni. Když jsme přišli na hřiště, dělali jsme chyby, co se prostě dělat nesmějí,“ má jasno trenér Temelína.

I když je pohled na tabulku tristní, určitě tým neodepisuje. „Zkusíme v zimní přípravě tvrdě začít, nastavíme si jasná pravidla. Kdo nebude chtít trénovat, tak se s ním prostě rozloučíme a budeme shánět posily,“ naznačuje Beránek, jakým směrem vede cesta k možné záchraně.

Předseda klubu a trenér v jedné osobě dobře ví, jak těžký úkol před jarem jeho tým čeká. „Asi bychom potřebovali z elektrárny trochu energie. Od sestupu už nám pomůže asi jen zázrak. Ale pokusíme se o něj.“ Nutno dodat, že na předposlední místi ztrácí Temelín momentálně 11 bodů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud