Michal Koštuřík
12. listopadu 2015 • 13:18

Švancarové čarovali na trávníku: první nula a také krásný gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden Švancara za druhého. Brankář Karel (30) před sezonou odešel z Blanska na hostování do Boskovic, slavnější Petr (38) ho v kabině divizního účastníka vystřídal. O víkendu byli pořádně vidět oba. Zatímco mladší z dvojice udržel v krajském přeboru poprvé v sezoně čisté konto, útočník „Švanci“ si pohrál s obranou Žďáru nad Sázavou a pečetil na 3:0.



Nositelé stejného příjmení o sobě vědí. Ale to je vše, nic dalšího je nespojuje. „Nejsme příbuzní, známe se jen trošku. Je to pouze shoda jmen. Ani jsem proti němu nikdy nehrál,“ informuje Petr Švancara , který dohrává kariéru v Blansku a na jeho farmě v Tišnově (I. A třída).

S Karlem Švancarou, který pomohl Boskovicím k triumfu 3:0 v Bosonohách, se občas potkává ve svém současném klubu, kam chodí jeho odchovanec vypomáhat s gólmany. „Taky vím, že navštěvuje naše zápasy,“ všiml si ho mezi diváky.

Ono narazit na jihu Moravy na Švancaru není žádný kumšt. Tohle příjmení se nejčastěji vyskytuje právě v Boskovicích (54 mužů s trvalým bydlištěm), kde aktuálně působí Karel. Po Olomouci (35) a Brnu (31) hned následuje Blansko (27), současný fotbalový azyl známého exligisty. Toho fotbal v nižších soutěžích podle jeho slov neskutečně baví a nabíjí.

Aby ne, když si dokáže pohrát s obranou i s gólmanem, podobně jako to předvedl v utkání se Žďárem. „Nádhernej gól,“ pochválil se. Při sólu chtěl nejdříve brankáře přelobovat, ale pak si míč stáhl dolů.

„Až byli všichni poskládaní na zemi, tak jsem to uklidil k tyči,“ popsal Švancara-střelec, který sází góly a asistence za Blansko i za Tišnov. Někdy zvládne i dva zápasy za víkend.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud