1. prosince 2015 • 13:11

Ve fotbalpoolu vládli fotbalisté Příbrami Sus s Bednářem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami Martin Sus a Roman Bednář ovládli turnaj Czech Open 2015, první mistrovství republiky v novém sportu zvaném Fotbalpool, který v sobě kloubí kopání do míče s myšlením hráče Poolu. Třetí pak skončil Jiří Novotný, futsalista Slavie a pořadatel šampionátu. „Turnaj jednotlivců i dvojic byl nabitý. Určitě ta vítězství nebyla nějak suverénní. Třeba Martin Sus, který vyhrál, ani nemusel postoupit ze skupiny,“ svěřil se Novotný.



Fotbalisté Příbrami ukazovali, že to umí s míčem nejen na trávníku, ale šlo jim to i na velkém stole pokrytém zeleným plátnem, připomínajícím klasický stůl na pool.

„Spokojení ale byli všichni, nestalo se, že by někdo aspoň jeden zápas nevyhrál a to i v kategorii dvojic,“ pochvaloval si průběh Czech Open, který se hrál v Galerii Harfa Novotný. „Myslím, že se turnaj povedl. Ohlasy máme jen pozitivní. Stávalo se, že zápas sledovalo i padesát diváků,“ dodal.

Šanci prosadit se v novém sportu má prakticky každý, kdo umí kopnout do míče. Vše funguje jako v poolu. Jen koule nahradily míče a ty místo tágem zasahujete nohou. Míče jsou buď jednobarevné, nebo půlené. Hraje se bílým míčem a úkolem je odehrát všechny „své“ koule do jedné z šesti děr. Ve finále pak stůl dohrajete míčem černé barvy.

„Lidem se tenhle sport líbil, zajímalo je, kdy bude další turnaj. V plánu máme vánoční turnaj zase na Harfě, konkrétní termín ale ještě nebyl stanovený,“ poznamenal Novotný.

Ten se sám dočkal mistrovského titulu v kategorii dvojic, kde nastoupil po boku Sergije Hrechka, borce, který hrál fotbal na Ukrajině i v Kanadě. „Samozřejmě nás triumf těší, ale stejně jako u jednotlivců to ani u nás nebylo nic jednoznačného a nemuseli jsme postoupit ani ze skupiny. Nakonec to ale klaplo,“ usmíval se futsalista Slavie.

Futsalista Slavie Jiří Novotný zatím mistrovský titul v kariéře nedočkal. Se slavným sparťanským jmenovcem v tomhle směru prohrává 0:14.
Futsalista Slavie Jiří Novotný zatím mistrovský titul v kariéře nedočkal. Se slavným sparťanským jmenovcem v tomhle směru prohrává 0:14.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud