Michal Koštuřík
10. listopadu 2016 • 11:32

Extrémní obrat ve třetí lize! Hulín vedl 3:0, za půl hodiny to bylo 3:6

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový zápas fakt přijde jednou za život. Poločas? 3:0. Konečný výsledek? 3:6! Žádná pralesní liga, nýbrž MSFL. V roli zostuzených Spartak Hulín, slavní vítězové SK Uničov. „Pořád nad tím přemýšlím a na nic jsem nepřišel. Nevím, co se stalo. Byl to zkrat,“ krčí rameny domácí kouč Jindřich Lehkoživ. Všechny góly hostů zařídilo duo Tomášů – Komenda a Vasiljev.



První půle, to byla velká jízda místního celku. „Hráli jsme opravdu dobře, do ničeho jsme je nepustili,“ lebedil si Lehkoživ. Výhra v kapse, řeklo by se. Jenže po přestávce bylo vše naruby, a to dvojnásobně. Marodkou zdecimovaný soubor ostudně odevzdal zápas. O velký náskok přišel záhy po pauze - a rozsypal se. „Tohle jsem nezažil ani jako hráč, ani jako trenér,“ nechápal hulínský kouč.

Obrat z 3:0 na 3:6 nastal během pouhých 28 minut! Postarali se o to hattricky Vasiljev a Komenda, zatímco nejlepší střelec MSFL Aleš Krč vyšel překvapivě naprázdno. Hlavně rychlý levý záložník Vasiljev (22 let) úplně rozvrátil hulínskou defenzivu. Uničov střádal po brejcích snadné trefy, zadáci jen koukali. Vasiljev s Komendou (25) o víkendu navýšili svůj podzimní střelecký účet na pět branek.

„Dva hráči stačili na naše čtyři obránce a dali nám šest gólů,“ nechápal Lehkoživ, který si duel do pondělního poledne dvakrát pustil na videu. Není divu, že nemohl vyhnat myšlenky na poločasový úlet.

Teď se kouč chystá hráčům promluvit do duše. „Budu si s nimi asi muset sednout a zeptat se jich, co se stalo. Na začátku druhého poločasu jsme udělali individuální hrubky a po deseti minutách jsme se za stavu 3:3 sesypali. Někteří zůstali hlavou v kabině. Najednou nikdo nechtěl balon, tým byl úplně zlomený. Byla jen otázka času, kdy přidá kvalitní Uničov další góly,“ shrnul. „Famózní jízda,“ jásal naopak hostující trenér Jiří Balcárek.

Po zápase se v domácí šatně usadilo ticho. „Kluci byli zničení, v kabině by byl slyšet špendlík,“ popsal Lehkoživ, jenž své svěřence dál nedeptal. „Neměl jsem sílu. Hráči si sami řekli, co jsou,“ pousmál se. Mužstvo teď potřebuje dát dohromady před posledním podzimním kolem na hřišti Třebíče.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud