15. prosince 2015 • 14:21

Výkonný výbor FAČR posílá trenéra Černocha k disciplinárce

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindřichohradecký trenér Marek Černoch nakonec přece jen může dostat disciplinární trest. Výkonný výbor fotbalové asociace rozhodl, že jeho kauzu postoupí disciplinární komisi pro první a druhou ligu.



O co v kauze jde? Černoch po prohraném utkání s Klatovy (1:4) v rozhovoru pro deník Sport prohlásil, zápas byl veden tendenčně, a to coby pomsta za předchozí rozhovor klubového předsedy Josefa Žižky. V něm Žižka kritizoval druhého místopředsedu asociace Romana Berbra z manipulace voleb šéfa Jihočeského krajského fotbalového svazu v roce 2011.

Disciplinárka Řídící komise pro Čechy pak Černochovi zastavila podle paragrafu 59 stanov Znevážení jména fotbalu závodní činnost na půl roku a dala mu pokutu deset tisíc korun. Jenže nelegitimnmě - podle stanov může daný paragraf soudit pouze disciplinárka pro první a druhou ligu, a to na základě podnětu výkonného výboru.

Černoch se mezitím odvolal a odvolací komise předala záležitost právě výkonnému výboru. Ten dnes rozhodl o tom, že kauzu doporučí předat příslušné komisi. „Byla to spíš procesní záležitost. Není to tak, že bychom automaticky podobnou věc předali doporučili k řešení, ale dneska jsme o tom nediskutovali,“ vysvětlil generální sekretář Rudolf Řepka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud