Tomáš Podvín
25. února 2016 • 04:30

To ještě nezažili! I Příbram umí žít fotbalem, mladíci strhli město

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbram? Tam se přece na fotbal nechodí. Jenže říkejte to někomu, kdo navštívil zápas příbramského týmu do 19 let proti Benfice! Mladí fotbalisté strhli celé město, na stadion dorazilo 6 732 diváků. Nadšení panovalo hodinu před zápasem i po něm. „Měl jsem z toho husí kůži,“ přiznal brankář Příbrami Martin Jedlička.



Pokud do Příbrami nepřijede Sparta nebo Plzeň, průměrné návštěvy na ligová utkání se pohybují kolem dvou tisíc fanoušků, mnohdy ještě méně. Příbramským mladíkům se tak povedly hned dvě senzace. Kromě postupu do osmifinále juniorské Ligy mistrů dostali domácí fanoušky na stadion.

Diváci v Příbrami bouřili i přes prohru. To jsem nezažil, žasl střelec
Video se připravuje ...

Na souboj Příbrami s Benfikou totiž dorazilo hned 6 732 fanoušků. Pro srovnání, nejvyšší domácí ligová návštěva letošní sezony je ze zápasu se Spartou 6 827 diváků, po ní následuje ještě duel s Plzní (6 787 diváků). Pak ale dlouho nic.

K tomu je navíc potřeba dodat jeden důležitý detail. Zatímco na ligová utkání s věhlasnými soupeři vždy přijede početný kotel hostů, tentokrát byl stadion plný pouze příbramských příznivců. O to je celkový počet cennější.

Příbramské tribuny byly na duel mladíků s Benfikou zaplněné víc než kdy jindy...
Příbramské tribuny byly na duel mladíků s Benfikou zaplněné víc než kdy jindy...

„Klukům to hodně pomohlo, hnalo je to dopředu. Myslím, že si diváky získali a ti mohli být spokojení. I díky nim pak dokážou kluci klidně silnějšího soupeře přehrát,“ pochvaloval si nezvyklou kulisu trenér Příbrami Petr Janota.

A nešlo jen o počet. Fanoušci se po celý zápas starali o slušnou atmosféru. Například hned po inkasovaném gólu začali hráče hromově povzbuzovat. Skutečnou bouři pak spustili po vyrovnávací trefě. A přestože Příbram nakonec na penalty prohrála, linulo se stadionem sborové „hoši, děkujem“.

„Před tolika lidmi jsem ještě nehrál, něco takové jsem nezažil,“ vykládal střelec vyrovnávacího gólu Karsten Ayong.

„Byla to paráda. Tolik lidí na Příbram pět let nepřišlo a pět let ještě nepřijde. Neuvěřitelné,“ zakončil s nadsázkou brankář Příbrami Jedlička. Jeho samotného i spoluhráče prostě atmosféra strhla, stejně jako kluci z Příbrami strhli celé město..

Příbram - Benfica: Přiběhl i brankář. Takhle Ayong vyrovnal
Video se připravuje ...

Příbram - Benfica: Soupeř udeřil! Šarkič poslal hosty do vedení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud