3. prosince 2015 • 20:08

Ščasný promluvil s Konatém: Budu rád, když ve Spartě zůstane

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace se nekonala, trenér Sparty Zdeněk Ščasný si mohl oddechnout. Vítězstvím v odvetě MOL Cupu 3:1 nad druholigovými Pardubicemi si jasný favorit zajistil postup do čtvrtfinále pohárové soutěže. Ščasný po něm hovořil také o dvou hráčích, jejichž možný odchod z Letné je v posledních dnech žhavým tématem.



Postup máte v kapse, ale nakonec to byly větší nervy, než se čekalo... Soupeři scházel k postupu jediný gól.
„Nervy to byly hlavně v závěru. Zápas měl mít úplně jiný vývoj, měli jsme přidat čtvrtou branku. Místo toho jsme z ojedinělé střely na branku inkasovali. Nervy to byly do konce, protože kdybychom dostali druhý gól, tak jsme vyřazení. Důležitý je postup. Pardubice hrály tak, jak jsme čekali. Bylo důležité, že jsme rychle vedli. Protože jinak by to bylo asi ještě složitější.“

Ani na lavičce nebyli Konaté a Hušbauer. Souvisí to s tím, o čem se mluví, že by mohli odejít?
„V případě Konatého určitě ne. To, že probíhalo jednání s Mladou Boleslaví, pravda samozřejmě je. Nicméně před třemi dny jsem s Konatém mluvil a řekl jsem mu, pokud se sám rozhodne nejít do Boleslavi, tak budu rád, když zůstane ve Spartě. Nikomu neslibuji místo, není tady jediný hráč, který by měl místo předplacené. Jako střídající hráč vždycky ale platný byl, alespoň ve většině zápasů. Dnes přišel s tím, že mu není dobře a doktor mi potvrdil, že opravdu byl v zoufalém stavu a poslal ho domů (Konaté měl střevní potíže – pozn. red.).

Zaregistroval jste prohlášení na Konatého Facebooku?
„Hlavně jsem zaregistroval to, když tady vyprávěl, že to nepsal on. Ale já se tím nezabývám, protože to nečtu. Hlásili mi to, ale jinak mě to nezajímá. Mě zajímá, jak se hráč chová na hřišti. Kdybych měl pořád pátrat, jestli je pravda, když někdo něco řekne, tak to bych se zbláznil.“

A jaká situace je kolem Hušbauera? Proč chyběl v nominaci?
„Na trénink si natáhl sval, takže to nesouvisí s nějakou jeho budoucností.“

Sparťanský útočník Lukáš Juliš v utkání s Pardubicemi
Sparťanský útočník Lukáš Juliš v utkání s Pardubicemi

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud