Jonáš Bartoš
25. srpna 2011 • 07:54

Jak Plzeň slavila postup: Horváth předváděl lachtana, Vrba nabídl vlasy

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OSLAVY POSTUPU – Tribuny praskají ve švech, tleská se vestoje, ovace desítky minut nekončí. Takhle válí nezastavitelná Viktorka! Ze spolku pomalu odepsaných fotbalistů se vyklubala parta, které fandí snad celá republika. Plzeň si vítězstvím 2:1 nad Kodaní podmanila celý Eden, získala bezmezný obdiv a respekt. Oslavy postupu do Ligy mistrů dirigoval opět Pavel Horváth, lídr kabiny a miláček publika.



Běží nastavení. Fillo bezchybnou přihrávkou nachází Ďuriše, ten obstřeluje gólmana a rozvlní síť. Góóól!!! Plzeň vede 2:1, v Edenu se rozpoutává šílenství. Diváci bouří, rachot přesahuje snad 120 decibelů. V tu chvíli, pár desítek vteřin před koncem utkání, si to definitivně uvědomíte. Je to tam, Plzeň se dostala do Ligy mistrů!

Eden znamená ráj, victory zase vítězství. Kouzelná slůvka k sobě náramně pasují. Plzeňská „Viktorka“ zvítězila i v šestém zápase Ligy mistrů a naprosto suverénně dokráčela za prémií 225 milionů korun. Zaslouženě, bez jakýchkoliv pochybností. Tenhle úspěch si Horváthova parta zkrátka zaslouží.

„Je to neuvěřitelné. Mám hodně divoké sny, ale že si zahraju základní skupinu Ligy mistrů, to se mi ještě nikdy nezdálo,“ rozplýval se obránce David Limberský. „Dosáhli jsme něčeho mimořádného, čeští fanoušci si navíc po dlouhé době fotbal zase užívali,“ přidal se trenér Pavel Vrba.

Kouč Západočechů má pravdu. Postup do Ligy mistrů Plzni přeje bez nadsázky celá republika, ještě nedávno provinční klub se stává výstavní skříní českého fotbalu.

Eden, azylový stánek zapůjčený od Slavie a Bohemians, naprosto podlehl kouzlu nezastavitelné Viktorky. Stadion byl beznadějně vyprodaný, což se od jeho otevření povedlo teprve počtvrté. Jen z Plzeňska přijelo 12 000 fandů.

Pavel Horváth se k míči nedostalFoto Michal Beránek (Sport)
Oslavy po závěrečném hvizdu řídil hlavní showman Pavel Horváth. Burcoval tribuny, gesty a nejrůznějšími posunky dirigoval slavící fanoušky. „Kde jste? Neslyším vás! Křičte víc!“ povzbuzoval diváky. Nechyběl ani tradiční lachtan, typické číslo na počest vítězství.

Oslavy postupu do Ligy mistrů ale v Plzni nepotrvají dlouho. „Teď jedeme na hotel, dáme si společnou večeři, hráčům dovolím jedno, dvě piva. A budu hlídat recepci, aby někdo neutekl,“ říkal v nadsázce Vrba. „Tyhle dva dny si užijeme i bez alkoholu,“ zavrhl divoké mejdany mladík Pilař.

Západočechy totiž čeká nabitý program, opravdu se musí krotit. Už v pondělí hostí Spartu, půjde o další klíčový zápas podzimu. „Pokud hrajeme se Spartou, nemůže být řeč o tom, že bychom neměli motivaci,“ potvrzuje důležitost utkání gólman Marek Čech.

Ve středu v noci ale na protivníka z Letné ještě nikdo nemyslel. Plzeňský tým si naplno vychutnával životní úspěch. „Pořád tomu nemůžu uvěřit, dojde mi až později, co všechno jsme dokázali,“ přiznal šťastný Limberský.

„Je neuvěřitelné, jak se může změnit život. Ještě nedávno jsem byl v Hradci, teď můžu hrát proti Barceloně. Jde o něco neskutečného,“ rozplýval se Pilař.

Kouč Vrba je dokonce ochotný splnit další sázku. „Když budou hráči chtít, nechám se zase ostříhat. Ale rozhodně ne tak nakrátko jako po zisku titulu, protože to jsem vypadal dva měsíce jako hňup,“ dodal se smíchem.

Pavel Horváth se k míči nedostal
Pavel Horváth se k míči nedostal


Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud