Karel Häring
13. března 2015 • 17:07

Liga mistrů na nové stanici? Známí komentátoři i větší výběr zápasů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový sportovní kanál s názvem O2 Sport zahájí své vysílání 15. srpna. Hlavním produktem, na který bude chtít nalákat nové diváky, je Liga mistrů, jejíž práva společnost od sezony 2015/2016 vlastní.



Možnost výběru libovolného zápasu Champions League a také čas sledování, pokud fanoušek utkání nestihne v reálném čase, to je hlavní tahák sportovní stanice, která nyní vzniká.

Už v lednu společnost O2 oznámila, že pro nadcházející tři sezony koupila práva na Champions League s tím, že v úterní hrací dny nabídne sedm zápasů skupinové fáze soutěže (osmý s právem první volby má ČT) a ve středeční všech osm.

Utkání odvysílá prostřednictvím svého nového, placeného kanálu O2 Sport, který zahájí vysílání 15. srpna letošního roku. „Kanál bude dostupný pouze v O2 nabídce a nabídneme exkluzivní obsah, kromě jiného jsme získali práva na Ligu mistrů. V těchto dnes tvoříme studio i znělky a vzniká tým redaktorů a komentátorů,“ uvedl Marek Kindernay, výkonný ředitel nově vznikající stanice, který v minulosti šéfoval kanálu Nova Sport.

Odmítl prozradit jména komentátorů, ale dá se očekávat, že část z nich se bude rekrutovat právě z jeho předchozího působiště. „Budou to známé tváře, v oboru pracují mnoho let. Vytvoříme profesionální tým. V tuhle chvíli však ještě nechceme říkat jména, možná bychom tím zkomplikovali jejich pozici v současném zaměstnání,“ prohlásil.

Ještě víc než na známé tváře chce O2 Sport nalákat na inovace ve způsobu vysílání. Tou hlavní je tzv. „multiscreen“, což znamená, že si divák z nabídky zápasů Ligy mistrů vybere ten, který chce sám sledovat. Není tedy závislý na výběru redakcí jednotlivých televizí, jako tomu bylo doposud. „A zároveň si může kdykoliv přepnout na jiný zápas. Je to poprvé, co něco takového v Česku nabízíme,“ popsal novinku Kindernay.

Další nadstavbou je funkce „timeshift“, kterou už znají stávající zákazníci O2 TV, tedy možnost posunout klasické (lineární) vysílání až o 30 hodin nazpět. V praxi to znamená, že si divák může pustit utkání ze záznamu i v průběhu druhého dne. A novinkou má být i možnost volby, z které kamery chcete duel sledovat.

Chystají i tenis, rallye a volejbal

Champions League bude hlavní, ale ne jedinou lahůdkou v programu stanice, která bude vysílat denně od osmi hodin a skončí po půlnoci. Do nabídky zařadí vybrané tenisové turnaje ATP či WTA (nejde o Grand Slamy, na které drží práva Eurosport) či závody MS rallye WRC. „V září budeme vysílat mistrovství Evropy volejbalistek s českou účastí, stejně jako následný mužský šampionát,“ uvedla Anna Lenerová, manažerka obsahu nově vznikající stanice.

Nový kanál bude patřit k hlavní tahákům O2 TV, v jejíž nabídce je dalších jedenáct sportovních programů, včetně ČT Sport, Digi Sport, Nova Sport, Eurosport 1 a 2 či Sport 1 a 2, na nichž lze sledovat zápasy Synot ligy, Premier League, anglického FA Cupu, italské Serie A, bundesligy či španělské La Ligy, jejichž televizní práva jednotlivé stanice vlastní.

Kindernay nevyloučil, že by se O2 Sport mohla v budoucnu ucházet o práva na Premier League či Synot ligu.

Novou stanici bude možné sledovat nejen v televizi, ale i v mobilech či tabletech po stažení aplikace. Ceny, za kolik bude O2 své produkty nabízet, však společnost zatím nezveřejnila.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud