15. září 2015 • 04:50

Startuje Liga mistrů! S placenými přenosy i smutným českým rekordem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Ligu mistrů vyhrála Barcelona, porazila ve finále JuventusLigu mistrů vyhrála Barcelona, porazila ve finále JuventusFOTO: Reuters

    Tak jsme se dočkali! Populární Liga mistrů dnes odstartuje prvními zápasy v základních skupinách. Letos se fanoušci mohou opět těšit na nelítostný souboj Lionela Messiho a Cristiana Ronalda v předhánění o trůn patřící nejlepšímu střelci. Český fotbal zažije jeden smutný rekord a úplnou novinkou pro televizní diváky je, bude poprvé drtivá většina zápasů vysílat na placeném kanálu. Podívejte se, co zajímavého nabídne hlavní fáze milionářské soutěže.

  • Souboj Messi vs. Ronaldo

    Ronaldo a Messi budou bojovat o krále střelců.Foto profimedia.cz

    Bez těchto dvou by soutěž nebyla takovým fenoménem. Oba mají na kontě 77 branek a jsou to právě oni, kdo každý rok soupeří o krále střelců. Když se na jaře ve vyřazovací části dvakrát trefil Lionel Messi do sítě Bayernu, poskočil před Ronalda a vedl v historické tabulce o jeden gól. To si Portugalec nemohl nechat líbit a o pár dní později už byli oba na stejné metě. V novém ročníku mohou rekord ještě zvednout. Magická hranice sto nastřílených branek se pomalu blíží.

  • Nováčci

    Lars Stindl se spoluhráčem Raffaelem z Gladbachu.Foto Profimedia.cz

    Celkem tři nováčci se dostali tentokrát do elitní společnosti. Poprvé si ji zahrají týmy kazašské Astany a německé Borussie Mönchengladbach. Velkou neznámou bude především belgický mistr Gent. 

  • LM se stěhuje na placený kanál

    O2 Sport bude vysílat většinu utkání Ligy mistrů.Foto Michal Beránek (Sport)

    S novou sezonou přicházejí velké změny. Zatímco dřív na českém trhu přenosy vysílaly převážně volně šiřitelné televize, letos si musí fanoušci zaplatit, aby viděli na novém kanálu O2 Sport  130 zápasů včetně finále a obou semifinále. Výjimkou bude vždy jedno utkání každý týden, které poběží na ČT Sport. Veřejnoprávní stanice bude mít právo první volby z úterních zápasů a spolu s O2 bude vysílat finále.

  • Pouze dva Češi

    Petr Čech bude Arsenalu krýt záda i v Lize mistrů.Foto Reuters

    Smutný rekord zažije se startem základních skupin český fotbal. Po úspěšných letech, kdy v základních fázích bylo v řadách evropských klubů k vidění mnoho českých legionářů, přichází ročník s pouhými dvěma zástupci z Arsenalu. Fakticky však do podzimních bojů zasáhne pouze brankář Petr Čech, Tomáš Rosický kvůli zranění zřejmě skupinovou fázi vůbec nestihne.

  • Kam na finále?

    Takhle vypadá slavné San Siro zvenku.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Celý ročník završí 28. května 2016 finále na milánském San Siru. Prestižní souboj dvou nejlepších celků v evropských pohárech se zde odehraje již počtvrté. Naposledy se na něm hrálo v sezoně 2000/01, kdy trofej získal Bayern Mnichov pod vedením trenéra Hitzfelda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud