18. srpna 2016 • 15:28

Ztráta rychlosti i bída v ofenzivě. Čím Plzeň přichází o vítězné kouzlo?

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň na hřišti Ludogorce Razgrad zklamala. Vůbec poprvé v předkolech Ligy mistrů prohrála na půdě soupeře, ztráta 0:2 se bude dohánět opravdu těžko. Západočechům nevycházela hra, se kterou sbírali úspěchy v předešlých letech. Až 380 milionů korun, které získá klub postupující do hlavní fáze soutěže, se Viktorii povážlivě vzdálily. V čem byl největší problém?



Slabá ofenziva

Ne, že by to byla novinka této sezony. Když nepočítáme slabou Příbram, měla Plzeň velké problémy s vytvářením šancí, ať už dvakrát s Karabachem Agdam, nebo v lize s Jihlavou či Bohemians. A jiné to nebylo ani včera v Sofii. Jen zhruba od 30. minuty první půle do jejího konce předvedla pár náznaků, ve druhé stála za zmínku jen akce Aleše Matějů. Jinak bída.

Ztráta rychlosti

Čím si Plzeň vydobyla respekt a úspěchy v Evropě? Rychlostí. Jenže ta se v poslední době z její hry vytratila a také z její sestavy vymizely sprinterské typy, případně už někteří z těch, co zůstali, zestárli a nedokážou splňovat parametry nutné pro to, aby mohli proti týmům, které jsou na tom naopak běžecky dobře, uspět. Je čas občerstvit kádr.

Hubníkovy potíže v Evropě

Duel na hřišti Razgradu opět potvrdil, jak velký rozdíl je mezi domácí ligou a vyspělejší Evropou. Zatímco v zápasech na domácí scéně patří Roman Hubník k nejlepším stoperům, na mezinárodní scéně je to jiné, což bylo znát i během šampionátu ve Francii. Nedokáže se vyvarovat slabších momentů, včera za ně Viktoria zaplatila dvěma góly.

Opory bez formy

Tomáš Hořava s Danielem Kolářem zůstali v Sofii jen na lavičce, Jan Kovařík připomíná pouhým jarní stín. O Romanu Hubníkovi už byla řeč, David Limberský měl spolu s plzeňským kapitánem prsty v druhém inkasovaném gólu, když včas nevystavil svého hráče do ofsajdové pasti. V těžkých zápasech navíc nezvládá podporovat ofenzivu tolik jako ve své nejlepší formě.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud