14. září 2016 • 10:20

Čech asi nepůjde proti Vaclíkovi! Ospina si řekl o start, tvrdil Wenger

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolumbijec David Ospina poprvé v sezoně dostal v brance fotbalistů Arsenalu šanci před Petrem Čechem a velmi dobrým výkonem vytvořil na českého gólmana tlak. Sice v duelu Ligy mistrů na hřišti Parisu St. Germain inkasoval už po 42 vteřinách hry, pak ale řadou výborných zákroků pomohl anglickému týmu k cenné remíze 1:1. Podle slov trenéra Arséna Wengera to vypadá, že v milionářské soutěži bude chytat i dál.



Už v minulé sezoně dával Wenger Ospinovi šanci právě v Lize mistrů, ale tehdy se mu to vymstilo, jelikož Kolumbijec nepodával očekávané výkony a Arsenal horko těžko zachraňoval postup ze skupiny. I proto bylo překvapením, když znovu dostal na úvod šanci. A když ho po 42 vteřinách překonal Edinson Cavani , začaly sociální sítě zaplavovat posměšné komentáře.

Ospina pak ale právě Cavaniho několikrát skvěle vychytal i při sólových nájezdech, lapil i střelu Ángela Di Maríi. "Dnes ukázal, co v něm je. Všem pochybovačům ukázal, že je to dobrý brankář," pochválil gólmana trenér Arséne Wenger. "Loni udělal pár chyb a všichni se po něm vozili. Já mám v týmu dva světové gólmany, a musí proto oba chytat, jinak by nemělo smysl si je oba nechávat," dodal francouzský kouč.

"Byl to dobrý zápas k tomu, abych se mohl ukázat. Snažím se být neustále připravený a využít každou šanci, kterou na hřišti dostanu," řekl osmadvacetiletý Kolumbijec.

Pokud se nestane nic nečekaného, Ospina by měl chytat i v příštím duelu Ligy mistrů s Basilejí. Nedošlo by tak na souboj českých gólmanů; ve švýcarském týmu působí Tomáš Vaclík . "Svým výkonem si řekl o to, aby zůstal v sestavě pro další zápas Ligy mistrů," řekl Wenger.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud