25. září 2017 • 15:31

Wenger se opřel do Ligy mistrů: Už není tak zajímavá, skupiny jsou rutina

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od sezony 1997/98 chybí Arsenal mezi týmy, které hrají základní skupinu Ligy mistrů. Arséne Wenger, kouč, který tradiční londýnský celek celou tu dobu vede, sice nejprestižnější klubovou soutěž světa stále nespouští z očí. Už mu ale zdaleka nepřijde tak zajímavá, jak řekl v rozhovoru pro Daily Telegraph.



Arsenal po devatenácti letech hraje jen Evropskou ligu, ve čtvrtek vletí na BATE Borisov, které ve 3. předkole Ligy mistrů ztroskotalo na Slavii. To fanoušci Ligy mistrů se tenhle týden těší třeba na souboj Realu Madrid s Borussií Dortmund. Arséne Wenger ale mezi diváky tohoto šlágru nejspíš nebude.

"Myslím si, že v základní skupině už nejsou tak zajímavé zápasy, jako bývaly dřív," nechal se slyšet francouzský kouč. "Vždycky si vyberete tak jeden dva zápasy," dodal. 

Co ho k takovému názoru vede? "Ze skupinové části se stala rutina," odvolává se Wenger na zápasy fotbalových gigantů s týmy z malých zemí, které mívají jednostranný průběh. "Liga mistrů tak přišla o velkou část atraktivity, jen se podívejte na návštěvnosti a sledovanost zápasů," řekl pro Daily Telegraph.

Britská média mu v téhle části dávají za pravdu. Tamní stanice BT Sport zaznamenává sledovanost kolem dvou set tisíc diváků na zápas, což nejsou bůh ví jaká čísla. Finále mezi Realem Madrid a Juventusem přilákalo k obrazovkám víc díváků ve Spojených státech, než ve fotbalové mecce, kterou je Velká Británie.

Wenger svoji kritiku na Ligu mistrů nezveřejnil poprvé. Už před měsícem řekl, že Premier League ji předběhla v pomyslném žebříčku divácké atraktivity, odvolával se navíc na repetitivnost zápasů v evropské soutěži. Více než 50 % soubojů, které se odehrají v základních skupinách, se už v Lize mistrů nebo alespoň Evropské lize odehrálo.

Arsenal po téměř dvou dekádách soustředí své síly nikoli na úterý a středu, ale na čtvrtek, kdy se hraje Evropská liga. Před soubojem s BATE ale ještě Wengerovu družinu čeká dnes od 21 hodin zápas s houževnatým West Bromwichem. Ten je momentálně desátý, o bod nad Arsenalem, kterému vstup do sezony nevyšel podle očekávání.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 0:0. Čech vymazal domácí střelce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud