11. srpna 2015 • 21:42

SUPERpohár! Bum. Bum. Bum. Tři přímáky = tři góly, dva Messiho

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad ani v Hollywoodu by nenačrtli poutavější start fotbalového Superpoháru. Skóre souboje Sevilly (vítěz Evropské ligy) s Barcelonou (šampion Ligy mistrů) otevřel už ve třetí minutě krásně kopnutým přímým kopem Éver Banega. Šok pro favorita? Kdepak, Lionel Messi ze stejných situací nádhernými góly vývoj zvrátil. Barcelona v neuvěřitelném zápase zvítězila 5:4 po prodloužení.



Konfrontace týmů, které spolu působí ve stejné soutěži, pro mnoho fanoušků ztrácí na atraktivitě. "Však je uvidím hrát spolu dvakrát v Primera División. Možná na sebe narazí i ve Španělském poháru," letělo internetovými diskuzemi před výkopem Superpoháru, který v úterý hostilo gruzínské Tbilisi.

Fotbalisté Barcelony a Sevilly ale posměváčky umlčely. Rázně, nejlepším možným způsobem. Za šestnáct minut padly v utkání tři čarokrásné trefy z kopaček dvou fotbalistů. Ve 3. minutě se po faulu Javiera Mascherana k exekuci volného přímého kopu postavil Éver Banega. Bum. Německý reprezentační brankář Barcelony Marc-André ter Stegen letěl, ale nedoletěl. Sevilla vedla překvapivě 1:0.

VIDEO: Podívejte se na šokující úvod utkání

Šampion španělské soutěže i Ligy mistrů ale s odpovědí neotálel dlouho. V 7. minutě provedl neméně povedenou exekuci Lionel Messi. Brankář Beto na nadýchaný oblouk argentinského hračičky nedosáhl, přestože míč neletěl velkou rychlostí.

VIDEO: Podívejte se na bleskovou reakci Messiho

A aby toho nebylo málo, v 16. minutě se střelec první branky zápasu Banega dopustil za hranicí velkého vápna zbytečného faulu a Lionel Messi opět trestal. Třetí standartní situace v zápase - třetí gól. Superpohár měl zkrátka SUPERzačátek.

VIDEO: Podívejte se na druhý gól Lionela Messiho

Éver Banega ve 3. minutě nádherně zakroutil míč do sítě Barcelony
Éver Banega ve 3. minutě nádherně zakroutil míč do sítě Barcelony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud