Karel Häring
8. dubna 2014 • 17:36

Hrošovský: Další Dar(ida) pro Plzeň. Půjde v jeho stopách?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to risk. Ale zatím Dušanu Uhrinovi mladšímu vychází. Plzeň se snaží vymanit ze závislosti na Pavlu Horváthovi a momentálně se jí to daří i díky hráči, jenž nese stejné iniciály jako legenda Viktorie – Patriku Hrošovskému. Cesta slovenského záložníka však v mnohém připomíná začátky někoho jiného – Vladimíra Daridy. Půjde v jeho stopách?



Co mají společného

Cesta do „áčka“ přes Sokolov

Jak Darida, tak Hrošovský dostal svou první velkou příležitost v prvním týmu Plzně v jednadvaceti letech. Oba vyslal tehdejší trenér Pavel Vrba nejprve na zkušenou do druholigového Sokolova. První z nich tam hostoval na jaře 2011, druhý o rok později. Slovenskému záložníkovi pak ještě pomohly další mezikroky v Ústí nad Labem a především podzimní působení v prvoligovém Znojmě.

Podobné povahy: tišší i cílevědomí

Ti, kteří postupně poznali během společných působení oba záložníky, se shodují na tom, že jsou si charakterově podobní. Nejsou to typy, jež by patřily k bavičům v kabině, nicméně oba kreativní hráči si dokázali poměrně rychle získat uznání spoluhráčů díky herním kvalitám. Postavou drobné fotbalisty spojuje i pracovitost, dobrá tréninková morálka či touha zlepšovat se.

V čem se liší

Herní styl

V tradičním plzeňském rozestavení 4 – 2 – 3 – 1 nastupují oba na pozici středního záložníka, ale jejich styl se přece jen v něčem odlišuje. Darida je režisér, diktuje tempo hry, dokáže ji otáčet, sbíhá si pro balon mezi stopery. Hrošovský je přímočařejší, zvládne nejen pozici ve středu pole, ale i na kraji. A pokud bude častěji využívat svou další přednost, tvrdou střelu, může být ještě gólovější než Darida.

Parťáci v záloze

Vladimír Darida naplno využil lekce, které dostával od učitele Pavla Horvátha. Ten v Plzni „vychoval“ pro reprezentaci jak Petra Jiráčka, tak poté „Ládíka“, jak mu občas říkali. Vedle hrající legendy se na podzim učil i Tomáš Hořava. Ten je naopak nyní starší oporou pro jednadvacetiletého Hrošovského, jenž s výjimkou zápasu v Olomouci nastupuje místo Horvátha.

Patrik Hrošovský už prokázal, že může být pro fotbalovou Plzeň velkým přínosem
Patrik Hrošovský už prokázal, že může být pro fotbalovou Plzeň velkým přínosem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud