Lukáš Tomek
3. června 2013 • 05:00

Výzva Sportu: Jsme proti kmotrům, kteří ničí český fotbal!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu 8. června se koná volební Valná hromada Fotbalové asociace České republiky. Vážně hrozí, že ji ovládnou Miroslav Pelta, Roman Berbr a armáda jejich pěšáků, kteří táhnou fotbal ke dnu. Deník Sport proto přichází s výzvou Dejme kmotrům červenou!



Vážení čtenáři a fanoušci fotbalu,

nechceme už dál přihlížet tomu, jak je nejpopulárnější sport v Česku bezprecedentně znásilňován nedůvěryhodnými funkcionáři, jejichž moc nad ním stále roste. Fotbal, ta úžasná hra, se pod jejich vedením stává víc a víc temným světem. Světem, v němž jsou tolerovanými pracovními metodami korupce, účelová manipulace se státními dotacemi nebo dokonce i perzekuování těch, kteří dají najevo, že se jim současný stav nelíbí.

Lidé v čele Fotbalové asociace České republiky pak nejen tento problém opravdově neřeší, ale často jsou dokonce sami architekty tohoto zvráceného prostředí. Rozhodli jsme se proto před sobotními volbami nového vedení FAČR pro výjimečný krok.

Výzvou „Dejme kmotrům červenou“ se chceme pokusit zvrátit očekávaný scénář valné hromady. Apelovat na ty, kteří o budoucnosti fotbalu v Česku rozhodnou. Nechceme, aby tady fotbal dál ničili ti samí lidé. Nechceme, aby se kluby z profesionálních i amatérských soutěží, jež chtějí o vítězství bojovat čestně a v duchu fair play, musely bát armády rozhodčích a delegátů, kteří stále víc ovládají okresní i krajské fotbalové svazy.

Touto výzvou rovněž chceme dát možnost vám všem, které současné poměry v českém fotbale trápí, abyste tomu řekli jasné NE! Pokud se má něco začít měnit, není možné mlčet. Je třeba dát jasně najevo, že „fotbal není Pelta ani Berbr“. Fotbal jste vy. A hrát či sledovat ho chcete s radostí z vítězství a se smutkem z porážek v této zemi. Ne za hranicemi, kam všechny nespokojené posílá například člen Výkonného výboru FAČR Roman Berbr.

Děkujeme všem, kterým není budoucnost českého fotbalu lhostejná a k výzvě se na našem webu www.isport.cz oficiálně připojí. Věříme, že to bude začátek celospolečenské diskuze o tom, jak fotbal vyvést z temnoty, do níž směřuje. Protože pokud se to nepodaří nyní a volby dopadnou podle očekávaného scénáře, v dalších letech bude stále těžší fotbal očistit.

Jména všech signatářů výzvy zveřejníme na této internetové stránce a postupně v dalších dnech i v deníku Sport.

Dejme fotbalovým kmotrům červenou!

Lukáš Tomek, šéfredaktor deníku Sport

Jaké osobnosti podpořily výzvu Sportu?
Jiří Golda,
bývalý šéf disciplinární komise FAČR

Josef Masopust,
fotbalový internacionál, vicemistr světa z Chile 1962, držitel Zlatého míče 1962

Antonín Panenka,
fotbalový internacionál

Věra Čáslavská,
sedminásobná olympijská vítězka

Karol Dobiaš,
fotbalový internacionál

Markéta Haindlová,
bývalý předsedkyně ORK FAČR

Ivan Hašek,
trenér, fotbalový internacionál, bývalý předseda FAČR

 Jan Rejžek,
novinář

Jakub Štáfek,
herec

Jan Fiala,
fotbalový internacionál

Josef Jelínek,
fotbalový internacionál, vicemistr světa z Chile 1962

Václav Mašek,
fotbalový internacionál, vicemistr světa z Chile 1962

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud