28. března 2015 • 04:58

Vrbův RÉBUS. Jak složí obranu, když nebude hrát Limberský?

Autor: iSport.cz, jav
Vstoupit do diskuse
0
  • Proti Lotyšsku nejspíš nenastoupí David Limberský. Jak vyřeší jeho absenci Pavel Vrba?Proti Lotyšsku nejspíš nenastoupí David Limberský. Jak vyřeší jeho absenci Pavel Vrba?FOTO: Koláž iSport.cz

    ONLINE 18:00 | Dnešní zápas může českou reprezentaci znovu postrčit kupředu v tažení za vysněným mistrovstvím Evropy ve Francii. V cestě stojí Lotyšsko, tedy souboj se soupeřem, proti kterému Češi platí za jednoznačné favority. Trenér Pavel Vrba však musí řešit další nepříjemnost při složení defenzivy. Zdravotní problémy s velkou pravděpodobností nepustí na hřiště klíčového obránce Davida Limberského. Jak by mohla vypadat sestava bez něj?

  • VARIANTA 1: Zastoupí ho Hloušek

    Složení obrany: Gebre Selassie - Procházka - Kadlec - HLOUŠEK

    Adam HloušekFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Pravděpodobnost: 55 %

    Názor Sportu: Nejpravděpodobnější varianta. Na levém kraji zálohy by zraněného Davida Limberského zastoupil Adam Hloušek, typologicky jiný obránce, ovšem rovněž ofenzivně vyladěný. Hloušek se vyhrabal ze zdravotních problémů, za Stuttgart nastupuje pravidelně a v bundeslize odvádí spolehlivé výkony. Další složení obrany by navíc zůstalo zachováno.

  • VARIANTA 2: Přesunul by se Kadlec

    Složení obrany: Gebre Selassie - Procházka - Suchý - KADLEC

    Michal KadlecFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Pravděpodobnost: 30 %

    Názor Sportu: Pozice levého beka rozhodně není Michalu Kadlecovi cizí, ačkoli na ní už nějakou dobu nenastupuje. Přesunutí zadáka tureckého Fenerbahce na levou stranu by však přineslo další šachy v defenzivní linii, trenér Pavel Vrba by do stoperské dvojice patrně zařadil dobře hrajícího Marka Suchého. Změn by však bylo příliš.

  • VARIANTA 3: Novákův debut?

    Složení obrany: Gebre Selassie - Procházka - Kadlec - NOVÁK

    Filip Novák slaví gól za JablonecFoto ČTK

    Pravděpodobnost: 15 %

    Názor Sportu: Za nemocného Františka Rajtorala dodatečně povolaný obránce Filip Novák z Jablonce, i to je alternativa na levý kraj obranné vozby. Čtyřiadvacetiletý zadák prožívá snovou sezonu. V Synot lize už nastřílel osm branek, rád a vydatně vyráží k ofenzivním výpadům. Na mezinárodní scéně je však zatím téměř neprověřený.

  • Pravděpodobná sestava Česka

    Čech

    Gebre Selassie - Procházka - Kadlec - Hloušek

    Plašil - Darida

    Dočkal - Rosický - Pilař

    Lafata

    Vrba před Lotyšskem: chválil Šabalu i mlžil o sestavě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud