Jakub Dvořák
17. listopadu 2014 • 17:40

Souboj titánů: Ronaldo vyzve Messiho. Kdo je v reprezentaci lepší?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA | Na mezinárodní fotbalové scéně proti sobě nastoupí teprve podruhé. Cristiano Ronaldo, kapitán a lídr Portugalska, proti Lioneli Messimu, vůdci Argentiny. V posledním měření sil vyhrál o dva roky mladší Argentinec se svým týmem 2:1. Byl devátý únor roku 2011. V Ženevě tehdy porazila Argentina Portugalsko 2:1. Byl to právě Messi, kdo zareagoval na vyrovnávací branku Ronalda a v 89. minutě otočil stav utkání opět pro Argentinu.



Nyní přichází odveta (ÚTERÝ 20:45), ve které budou chtít oba vystoupit ze stínu, které jejich hvězdné klubové angažmá hází na jejich reprezentační výkony. Oba totiž především září na klubové scéně, v národních týmech jejich hvězdy často pohasnou.

Messi: Juniorské zlato a seniorské stříbro z MS

Lionel Messi se může pyšnit zlatem z MS do 20 let a také zlatou olympijskou medailí pro výběr do 23 let. Se seniorskou reprezentací toho ale klenot Barcelony zatím moc nedokázal. Vrcholem pro něj je stříbro z letošního MS v Brazílii, kde jeho tým podlehl ve finále Německu.

Góly ale Messi za áčko Argentiny střílí. Dokazují to statistiky. Vstřelil 45 branek v 96 zápasech. Nicméně v důležitých momentech přichází namísto zabijáckého instinktu, který si Leo vypěstoval v katalánském velkoklubu, selhání.

Ronaldo: Nejlepší střelec Portugalska

Portugalský konkurent ze španělské ligy Cristiano Ronaldo na tom není o mnoho lépe. Z mezinárodní scény se CR7 může chlubit stříbrnou a bronzovou medailí z EURA 2004 a 2012. Je také nejlepším střelcem Portugalska.

Na 52 branek v národním dresu potřebovala hvězda Realu Madrid 117 utkání. Na rozdíl od Messiho se Ronaldo trefil na třech světových šampionátech po sobě (v Německu, v Jihoafrické republice a v Brazílii). Argentinec vyšel naprázdno v roce 2010, když se na africkém kontinentu nezapsal mezi střelce ani jednou.

Oba jsou nepochybně vůdci svých národních týmů. Ronaldovi táhne na 30 let a EURO 2016 ve Francii by pro něj mělo být vrcholem jeho reprezentační kariéry. Sedmadvacetiletý Messi si bude muset počkat na MS 2018 v Rusku, kde by určitě rád získal trofej pro svoji rodnou zemi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud