8. července 2015 • 10:00

Guardiola chtěl vést Brazilce, svaz ho odmítl: Báli se, že je cizinec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola údajně velmi toužil, aby na loňském mistrovství světa vedl brazilskou reprezentaci. Vedení svazu se však obávalo reakce fanoušků na angažování zahraničního kouče a proto z dohody sešlo. V rozhovoru pro televizní stanici ESPN Brasil to prohlásil obránce Dani Alves.



"Od chvíle, kdy jsem se s ním poprvé potkal, tak říkal, že chce trénovat Brazílii. Dokonce už měl v hlavě sestavu a také připravenou kompletní strategii," řekl Alves, kterého Guardiola vedl během úspěšného působení v Barceloně, s níž čtyřiačtyřicetiletý trenér získal 14 trofejí včetně dvou triumfů v Lize mistrů.

"U týmu ho ale nechtěli, protože se obávali, že Brazílie cizího trenéra nepřijme," přidal Alves. "Pep je přitom nejlepší trenér na světě. V Barceloně odstartoval revoluci ve fotbale i v týmu. Kdyby nás na šampionátu vedl, měli bychom šanci. Když ale odmítli takového trenéra, tak ukázali, že nechtějí pro reprezentaci to nejlepší," dodal.

Před Guardiolou, který prý dokonce souhlasil s tím, že plat dostane pouze v případě uspokojivého výsledku, nakonec dostal přednost Luiz Felipe Scolari, jenž s Brazílií vyhrál mistrovství světa v roce 2002. Loni na domácím šampionátu ale jeho výběr vybouchl, když přesně před rokem v semifinále utrpěl debakl 1:7 s Německem.

Scolariho poté nahradil bývalý reprezentační kapitán Dunga, který už u týmu působil na mistrovství v roce 2010. Ani pod jeho vedením se však výsledky nezlepšily a Brazílie na nedávném jihoamerickém šampionátu vypadla ve čtvrtfinále s Kolumbií.

Vedení svazu proto před týdnem dalo dohromady komisi složenou z bývalých hráčů, trenérů a zástupců médií, která má za úkol vypracovat strategii na zlepšení kvality domácích soutěží a národního týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud