29. června 2016 • 10:40

Anglie překvapila. Po výbuchu na EURO chce Wengera, klidně rok počká

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výbuchu na EURO začalo v Anglii hledání nového trenéra. A evidentně to bude dlouhý a náročný proces. Zástupci fotbalového svazu jsou totiž ochotni na to pravé jméno počkat klidně několik měsíců. Možná i rok. Tím vyvoleným by totiž mohl být současný kouč Arsenalu Arséne Wenger, kterému po sezoně končí v klubu smlouva.



Rezignace Roye Hodgsona byla po prohře v osmifinále EURO s Islandem spíše formalitou. Na hlavu anglického kouče se snesla obrovská vlna kritiky. Jeho nástupce tak určitě nečeká snadná úloha.

Proto bude asociace pečlivě vybírat. Podle informací britských deníků je největším adeptem na horké křeslo překvapivě Arséne Wenger. Francouzský trenér by ale nepřevzal tým hned, další sezonu bude určitě v Arsenalu.

Jenže právě po příští sezoně Wengerovi končí v londýnském klubu smlouva. A mohl by nastat čas, kdy se se svým milovaným Arsenalem rozloučí. Ostatně, dlouhé roky bez ligového titulu a úspěchu v Lize mistrů už štvou také fanoušky.

„Je to velmi důležité rozhodování, musíme vybrat toho pravého. Pokud kvůli tomu budeme muset čekat klidně několik měsíců, uděláme to,“ připustil šéf anglického svazu Martin Glenn.

„Potřebujeme inspirativního trenéra, který využije všechno, co mu anglická sestava nabízí,“ dodal Glenn. Wenger je sice Francouz, ale v Anglii žije již od roku 1996, kdy převzal Arsenal. Premier League má zmapovanou jako málokdo.

Trenérský záskok

V případě, že by se Anglie rozhodla na Wengera čekat, by ale potřebovala kouče, který by tým rok vedl a odehrál s ním část kvalifikace na mistrovství světa v Rusku. Ta totiž začíná už v září, pro Albion utkáním na Slovensku.

Trenérským záskokem by se mohl stát současný kouč anglické jedenadvacítky Gareth Southgate. Ten je sice podle mnohých favoritem na místo anglického trenéra na plný úvazek, jeho trenérská minulost mu ale příliš nenahrává.

Arséne Wenger a Gareth Southgate každopádně nejsou zdaleka jedinými adepty na uvolněné místo. V Anglii se skloňují jména jako David Moyes, Steve Bruce, Eddie Howe, Sam Allardyce, Slaven Bilič či Claudio Ranieri.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud