29. května 2015 • 12:46

Licenci dostaly všechny týmy v lize, Varnsdorf čeká do poloviny června

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všech šestnáct týmů první fotbalové ligy dostalo licenci pro příští ročník nejvyšší soutěže. Čtyři kluby ji obdržely až po odvolání. Uvedla to Fotbalová asociace ČR v dnešním prohlášení bez další specifikace. O licencích pro druholigové celky včetně postupujících Varnsdorfu a Olomouce se bude rozhodovat v polovině června.



Licenční komise vyhověla 12 klubům s žádostí o udělení licence. Dalším třem kvůli nesplnění finančních kritérií žádost zamítla, jeden klub nesplnil legislativní kritéria. V odvolacím řízení před licenčním tribunálem však všichni neúspěšní žadatelé dodatečně licenci získali.

"Letošní licenční řízení s kluby Synot ligy přineslo několik pozitivních zjištění. Týká se to zejména zlepšené platební morálky mezi kluby navzájem a také vůči hráčům," uvedl licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar.

Ohledně účastníků příští sezony první ligy tak zůstává otazníkem Varnsdorf, který si sice zásluhou druhého místa ve FNL vybojoval právo postupu, ale nemá stadion vyhovující ligovým parametrům. Může si dojednat pronájem stadionu v jiném městě, ale pouze na rok a musí se zavázat, že do další sezony stihne zrekonstruovat vlastní hřiště. Podle starosty Varnsdorfu Stanislava Horáčka to však nebude možné stihnout.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud