3. února 2015 • 12:09

Van Gaal čistí United: Poslal PRYČ 7 hráčů, kteří udělali ostudu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostuda, jakou nizozemský kouč Louis van Gaal nikdy nezažil. V Manchesteru United úřadoval jako manažer jen chvíli, ale potupná porážka 0:4 s týmem Milton Keys Dons v Ligovém poháru mu vyrazila dech. Fanoušci zuřili, soupeřům byli jeho United pro smích. Tým znemožnil sok ze třetí nejvyšší soutěže. Van Gaal vše řeší čistkou. Během půl roku se pakovalo z Old Trafford sedm hráčů, kteří na konci srpna nastoupili v základní sestavě.



Kdo po ostudě odešel z United?

Danny Welbeck (Arsenal)
Javier Hernandez
(Real Madrid)
Shinji Kagawa
(Dortmund)
Anderson (Internacional)
Saidy Janko
(hostování v Boltonu)
Michael Keane (Burnley)
Marnick Vermijl
(Sheffield Wednesday)
Wilfried Zaha
(Crystal Palace)
Ben Amos
(hostování v Boltonu)

Anderson, Javier Hernández, Shinji Kagawa, Danny Welbeck, Saidy Janko, Michael Keane, Marnick Vermijl. Tohle je seznam hráčů, které nemilosrdně sťala Van Gaalova gilotina po srpnovém debaklu. Ani jeden z nich už na Old Trafford nepůsobí. Pryč z United už jsou i Wilfried Zaha a Amos, kteří seděli při propadáku mezi náhradníky.

Po debaklu sice nizozemský kouč vše omlouval tím, že nové mužstvo nelze postavit během měsíce. Ukázalo se ale, že nezapomíná a postupem času si to s viníky možná největší ostudy v historii United vyřídil po svém. V kádru „rudých ďáblů“ udělal doslova revoluci, kterou přežili jen David de Gea, Jonny Evans, Reece James a Nick Powell.

Přitom některé mladíky měla čekat na Old Trafford hvězdná budoucnost. Hodně se čekalo od mladého Švýcara Janka, zářit měl i Zaha. Ten do United přicházel s pověstí obrovského talentu, jenže nakonec odkopal za tým v Premier League jen 28 minut a už je zpět v Crystal Palace. Manažer Van Gaal prostě neodpouští.

Jak vypadala sestava Manchesteru United? De Gea - M.Keane, Evans, Vermijl - Janko (46. Perrara), Anderson, Kagawa (20. Januzaj), Powell 6 (57. Wilson), James - Hernández, Welbeck.

Na lavičce náhradníků zůstali: Amos, Zaha, McNair, Thorpe.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud