25. září 2015 • 12:00

Beckham překvapil: Nejsem superstar, Ferguson má pravdu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svého času byl nejslavnější fotbalovou značkou na světě. David Beckham, mistr přímých kopů a génius v práci na reklamním trhu, patří k jedněm z nejvýraznějších postav fotbalových dějin. Bývalý trenér Manchesteru United Alex Ferguson ho ve své biografii překvapivě nezařadil mezi opravdové fotbalové superstar, které v United koučoval. Beckhamova reakce? "S tím musím jen souhlasit," překvapil dnes čtyřicetiletý fotbalový důchodce.



Sir Alex Ferguson si Beckhama vždy vážil, však ho vytáhl do velkého fotbalu a zažívali spolu velké úspěchy. Zároveň neopomněl zdůraznit, že idol ženských srdcí se zbytečně věnoval mimofotbalovým aktivitám a na trávníku mohl dokázat ještě mnohem víc.

Legendární kouč United nedávno vydal svou druhou knihu. V ní zmínil, že za svou trenérskou kariéru vedl jen čtyři opravdové fotbalové superstar - Erika Cantonu, Ryana Giggse, Paula Scholese a Cristiana Ronalda .

" Wayne Rooney , David Beckham, Roy Keane, Carlos Tévez, Rio Ferdinand a Peter Schmeichel byli skvělí hráči, ale ti čtyři všechny ostatní převyšují," vysvětlil sir Alex.

Beckhama se na hodnocení sira Fergusona novináři okamžitě zeptali. "Musím s manažerem souhlasit. Některé hráče opravdu můžete nazvat světovými esy, já jsem rád, že jsem s některými z nich mohl hrát," pravil skromně bývalý kapitán anglické reprezentace.

Beckhem během angažmá v United vyhrál šestkrát ligu, jednou Ligu mistrů a dvakrát FA Cup, pod Alexem Fergusonem prožil nejlepší léta fotbalové kariéry. Angažmá v anglickém klubu ale končil bouřlivě, známý je incident ze šatny, kdy ho Ferguson zasáhl kopačkou do hlavy.

V roce 2003 anglická legenda putovala do Realu Madrid, Beckham poté nastupoval i v AC Milán, LA Galaxy a kariéru zakončil v PSG. Téměř všude dokázal vyhrávat mistrovské tituly a sbíral další týmové trofeje.

Momentálně si Beckham užívá fotbalový důchod a na Fergusona už dávno naštvaný není. "Určitě mě jeho slova v knize nezasáhla. Hrál jsem dlouhou dobu pod nejlepším manažerem všech dob. Měl jsem štěstí, že jsem mohl nastupovat s tak skvělými hráči a byl úspěšný v klubu, který jsem miloval a ještě pořád miluji," řekl Beckham reportérům BBC.

Roy Keane a David Beckham
Roy Keane a David Beckham

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud