5. dubna 2016 • 13:10

Revoluce v Chelsea! Conte chce do sestavy Cavaniho i čtyři hráče z Itálie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté, kteří by mohli táhnout londýnskou ChelseaFotbalisté, kteří by mohli táhnout londýnskou ChelseaFOTO: Koláž iSport.cz

    Trenérské taktovky se oficiálně ujme v létě. Přesto je už teď jasné, že Antonio Conte notně provětrá zavedené pořádky v Chelsea. Britský deník The Telegraph přinesl možnou základní sestavu, ve které by londýnský klub mohl nastupovat od příští sezony. Conte chystá využít systém 3-4-3, do sestavy se dostala velmi zajímavá jména. Naopak některé tradiční opory by ve výběru nového kouče z Itálie mohly chybět. V přehledu najdete novou uvažovanou ideální jedenáctku Chelsea.

  • Thibaut Courtois

    Brankář, 23 let, Belgie

    Thibaut CourtoisFoto Reuters

    Nástupce Petra Čecha nedávno připustil, že neví, zda v Chelsea vydrží i v následující sezoně. Zájem mají Barcelona i Real Madrid, londýnský klub ale za svou jedničku požaduje ohromný balík – částka by se mohla vyšplhat až na 70 milionů liber (2,4 miliardy korun). To ani největší kluby za špičkového gólmana zřejmě neutratí. Proto je reálnější varianta, že Courtois v Chelsea zůstane. Jako jasná jednička i pod novým trenérem.  

  • Kurt Zouma

    Obránce, 21 let, Francie

    Kurt ZoumaFoto Profimedia.cz

    V současné době léčí přetržený kolenní vaz, kvůli kterému je minimálně do konce sezony mimo hru. Pro nový ročník s ním ale v Chelsea počítají. Teprve 21letý bek představuje budoucnost klubu. V Conteho systému by mohl zaujmout místo pravého stopera, pokud se stihne dát zdravotně do pořádku.

  • Leonardo Bonucci

    Obránce, 28 let, Itálie, Juventus

    Leonardo BonucciFoto Profimedia.cz

    Pilíř obrany Juventusu, vysoký hráč zvyklý na tříčlennou obranu. Antonio Conte zřejmě moc dobře ví, proč ho zlákat do svého nového působiště. V Chelsea by mohl nahradit kapitána Johna Terryho a stát se šéfem nové defenzivy.

  • Kostas Manolas

    Obránce, 24 let, Řecko, AS Řím

    Kostas ManolasFoto Profimedia.cz

    Nadějný obránce z Řecka se Contemu evidentně líbí. Jde znovu o hráče, kterého velmi dobře zná z italské Serie A. Nový trenér by ho do svého kádru zařadil na levou stranu obrany, kde by v tříčlenné formaci zvýšil tlak na Gary Cahilla.

  • Juan Cuadrado

    Záložník, 27 let, Kolumbie, hostování v Juventusu

    Juan CuadradoFoto Profimedia.cz

    Conte by si kolumbijského záložníka rád stáhl zpátky z hostování v Juventusu, které mu běží do konce sezony. V Chelsea se pod Mourinhem neprosadil, na hostování v Itálii ale oživl a prokázal své kvality. V londýnském klubu, pokud se vrátí, by mohl plnit roli pravého křídla, kde mu to velmi dobře sedí.

  • Cesc Fábregas

    Záložník, 28 let, Španělsko

    Cesc FábregasFoto Profimedia.cz

    Občas kritizovaný, ale přesto stále potřebný. Cesc Fábregas figuruje i v plánech nového kouče Chelsea. Conte s ním počítá do role dispečera v záloze, na španělském reprezentantovi by měla ležet zásadní role v centrálních místech, kde se rozhodují zápasy.

  • Radja Nainggolan

    Záložník, 27 let, Belgie, AS Řím

    Radja NainggolanFoto Profimedia.cz

    Jeden z hlavních přestupových cílů londýnského klubu. Belgický záložník by mohl nastupovat vedle Ceska Fábregase ve středu pole. Jde o dalšího hráče, který Conteho zaujal v Itálii, Nainggolan momentálně válí v AS Řím.    

  • Kenedy

    Záložník/útočník, 20 let, Brazílie

    KenedyFoto Profimedia.cz

    Brazilský reprezentant do dvaceti let patří k nejmladším členům londýnského kádru. Pomalu se začíná prosazovat pod Guusem Hiddinkem, je velmi pravděpodobné, že dostane prostor i pod novým trenérem. Patřit by mu mohl levý kraj zálohy.

  • Willian

    Záložník/útočník, 27 let, Brazílie

    Záložník Chelsea Willian dal na půdě Crystal Palace výstavní gólFoto Reuters

    Nejlepší hráč Chelsea aktuální sezony. Brazilský reprezentant, vyhlášený technik, velice pohyblivý hráč silný ve hře jeden na jednoho. O své místo zcela jistě nepřijde, pokud bude fit, klíčová role pro ofenzivu mu připadne i pod trenérem Cotem.

  • Edinson Cavani

    Útočník, 29 let, Uruguay, PSG

    Edinson CavaniFoto Profimedia.cz

    V Chelsea už příliš nepočítají s tím, že v týmu zůstane Diego Costa. Existuje několik variant, jak současnou ofenzivní jedničku nahradit. Mezi hlavními kandidáty figuruje Edinson Cavani, v současné době hrající ve stínu Zlatana Ibrahimovice v PSG.

  • Eden Hazard

    Záložník/útočník, 25 let, Belgie

    Eden HazardFoto Reuters

    Jedna ze záhad aktuální sezony. Jak mohla jít tak extrémně dolů forma hráče, který kraloval minulému ročníku Premier League? Hazard se stále hledá, přesto nad ním v Chelsea nelámou hůl. Conte mu hodlá dát novou šanci a probudit v něm nebezpečný dynamit pro útočnou fázi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud