19. srpna 2013 • 10:45

Wenger už sklízí, co zasel. Arsenal má na Ligu mistrů osm hráčů, fandové zuří

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až ve středu vyběhnou na trávník v Turecku fotbalisté Arsenalu do boje o Ligu mistrů proti Fenerbahce, dívejte se pozorně a počítejte. Bude jich celkem jedenáct? Přestupová politika manažera Arsena Wengera totiž začíná nést své ovoce. V létě nepřivedl jedinou zdravou posilu a Arsenal má před klíčovými kvalifikačními duely k dispozici OSM mužů o kterých se dá říci, že jsou zcela fit.



Londýnský klub byl v průšvihu už před úvodním ligovým zápasem proti Aston Ville. Šéfové klubu na letní utrácení vyčlenili údajně 70 milionů liber a Arsenal se zbavil celkem sedmnácti "nepotřebných", jenže jako náhrada přišel jen francouzský útočník Sanogo, který je aktuálně na marodce. Po odečtení zraněných a odepsaných tak Wengerovi na startu ligy zbylo pouhých 14 použitelných hráčů.

Utkání s Aston Villou pak pro Arsenal skončilo katastrofálně. Kanonýři prohráli 1:3 a zároveň podle britského listu Daily Mail přišli o další pětici fotbalistů. Alex Oxlade-Chamberlain si zničil koleno a bude mimo až půl roku, Bacary Sagna si při spektakulárním pádu pohmoždil krční páteř a zranili se i Gibbs, Ramsey a Rosický.

V sestavě proto teď Wengerovi zbývá do pole pouhopouhých osm zdravých hráčů a co je možná nejhrozivější, z toho jen tři obránci - Mertesacker, Koscielny a Jenkinson.

"Máme problémy s tím, abychom měli hráče na středu zdravé," přiznal konečně i sám trenér. Místo zpytování svědomí ale svou zlobu směroval k novinářům: "Máte, co jste chtěli, můžete být šťastní. Před startem sezony jste o ničem jiném nepsali, tak co jste čekali?"

Fanouškům Arsenalu mezitím s Wengerem dochází poslední zbytky trpělivosti. Fanklub Arsenal Supporters Trust, kterému patří v klubu menší vlastnický podíl, už apeloval na to, aby vedení vůbec nezahajovalo s trenérem jednání o prodloužení kontraktu.

Zloba se v sobotu na utkání s Aston Villou přelila i na tribuny.
"Utrať nějaké zas*ané peníze," skandovali fandové na Emirates Stadium při pohledu na slabý výkon svého týmu.



Český záložník Tomáš Rosický se podílel na gólové akci Arsenalu v utkání s Aston Villou
Český záložník Tomáš Rosický se podílel na gólové akci Arsenalu v utkání s Aston Villou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud