24. ledna 2015 • 04:40

TÝM SNŮ Arsenalu: Wenger mohl mít Čecha, Ronalda i Messiho!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi. Ty a mnohé další mohl podle svých slov dříve získat trenér Arsenalu Arséne WengerPetr Čech, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi. Ty a mnohé další mohl podle svých slov dříve získat trenér Arsenalu Arséne WengerFOTO: Koláž iSport.cz

    Všichni fotbaloví trenéři se rádi pochlubí povedeným přestupem. Arséne Wenger z Arsenalu ale má, zdá se, ještě další oblíbenou libůstku. Čas od času utrousí na adresu nejlepších hráčů světa, že je mohl dříve podepsat. Naposledy tak učinil u záložníka Manchesteru United Angela di Maríi, o kterém prý uvažoval v jeho 17 letech. Jenže jako v mnohých dalších případech zůstalo u kdyby... Podívejte se na největší hvězdy, o kterých Wenger tvrdí, že je mohl získat a na možnou jedenáctku Arsenalu, kdyby se mu to ve všech případech podařilo.

  • Cristiano Ronaldo

    Útočník, 29 let
    Aktuální klub: Real Madrid

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto EPA

    Arséne Wenger se o dnes trojnásobného držitele Zlatého míče zajímal ještě při Ronaldově působení ve Sportingu Lisabon. Podle vlastních slov byl jeho získání blízko. To ale zpochybnil bývalý manažer United Sir Alex Ferguson, který tvrdil, že měl přestup Ronalda do jeho týmu pod kontrolou. 

  • Lionel Messi

    Útočník, 27 let
    Aktuální klub: FC Barcelona

    Lionel Messi Lionel MessiFoto Reuters

    Arsenal usiloval o Lionela Messiho v době, kdy mu bylo 16 let. Tvrdilo se, že přestup ztroskotal, protože londýnský klub nedokázal sehnal vhodné bydlení pro mladého fotbalistu a jeho rodinu. Nakonec se ukázalo, že to nebyla zcela pravda. Wenger upřednostnil Fábregase a Messi se navíc cítil dobře v Barceloně. 

  • Petr Čech

    Brankář, 32 let
    Aktuální klub: Chelsea FC

    Petr Čech Petr ČechFoto Reuters

    Když Petr Čech ztratil v této sezoně pozici jedničky, spekulovalo se o jeho odchodu do Arsenalu. Přitom tam už mohl válet mnoho let. Londýnský klub o něj usiloval, ještě než odešel ze Sparty do Rennes. Problémem ovšem bylo pracovní povolení. „A taky si myslím, že skaut Arsenalu na poslední chvíli usoudil, že na Premier League nemám. Tak z toho nic nebylo,“ vysvětlil Čech. Další špatný úsudek, ukázalo se.

  • Zlatan Ibrahimovič

    Útočník, 33 let
    Aktuální klub: PSG

    Zlatan Ibrahimovič Zlatan IbrahimovičFoto EPA

    V 16 letech měl Zlatan Ibrahimovič k dresu Arsenalu blízko. Arséne Wenger mu dal vyzkoušet slavný dres s číslem 9, ve kterém se mladík rád vyfotil. Jenže pak udělal francouzský kouč chybu. Talentovanému hráči nenabídl přímo angažmá, ale pouze zkoušku. „Řekl jsem mu: Ani náhodou, Zlatan nechodí na žádné zkoušky,“ komentoval to švédský fotbalista po svém.

  • Didier Drogba

    Útočník, 36 let
    Aktuální klub: Chelsea FC

    Didier Drogba Didier DrogbaFoto Reuters

    Velká chyba, kterou přiznal sám Wenger. Didiera Drogbu mohl získat za 100 tisíc liber. To je dnes v Arsenalu průměrný týdenní plat. Přestože se skautům Arsenalu kanonýr z Pobřeží slonoviny hodně líbil, Wenger nakonec přestup odmítl. V roce 2004 přestupoval Drogba do Chelsea za 24 milionů liber...

  • Gareth Bale

    Záložník, 25 let
    Aktuální klub: Real Madrid

    Gareth Bale Gareth BaleFoto Reuters

    V roce 2006 se Wenger rozhodoval mezi Garethem Baleem a jeho spoluhráčem ze Southamptonu Theo Walcottem. Přednost dostal druhý jmenovaný. Francouzský trenér o Velšanovi uvažoval, nakonec ho ovšem nechtěl. Levého obránce nepotřeboval.

    Jenže Wenger neodhadl Baleův potenciál v záložní řadě, což se povedlo Tottenhamu, který ho později prodal jako druhého nejdražšího hráče planety do Realu Madrid. „Obrovská chyba,“ komentoval to Wenger.

  • Možná sestava Arsenalu podle slov Wengera

    Petr Čech
     Gerard Piqué  Vincent Kompany Roberto Carlos 
      Yaya Touré  
      Di María Gareth Bale  
    Lionel Messi     Cristiano Ronaldo
      Didier Drogba    
        Zlatan Ibrahimovič  
    Náhradníci: Claude Makélélé, Michael Essien, Samuel Eto´o, Harry Kane, Ruud van Nistelrooy
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud