28. ledna 2016 • 04:10

Ramires i Pato. Fanoušci žasnou nad obchody Chelsea. Řídí je žena

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea v tabulce anglické Premier League rozhodně nejsou tam, kde by je chtěl mít majitel Roman Abramovič. Ruský miliardář ale může být spokojený minimálně s jedním svým zaměstnancem. Ředitelka klubu Marina Granovská mu v poslední době vydělala (či ušetřila) pořádný balík na přestupovém poli, kde vystupuje jako ostřílená vyjednávačka.



Pětadvacet milionů liber (asi 890 milionů korun) za Ramirese? Někteří fanoušci Chelsea nemůžou pochopit, jak se jejich klubu podařilo za hráče, který poslední měsíc vůbec nehrál a ani před tím na hřišti nestrávil tolik času, dostat takovou nabídku.

Podmínky transferu s čínským klubem Ťiang-su Suning vyjednala právě Marina Granovská a pro Chelsea to znamená zisk sedmi milionů liber, protože za Remirese dala v roce 2010 Benfice 18 milionů.

Ruska Marina Granovská s útočníkem Chelsea Didierem Drogbou
Ruska Marina Granovská s útočníkem Chelsea Didierem Drogbou

A ruku na srdce, takovýhle balík za 28letého hráče, který není žádná obří hvězda a klub se ho chtěl evidentně zbavit, to se opravdu jen tak nevidí. I proto se na sociálních sítích objevily vtípky, jak asi vypadl Abramovič, když se o téhle transakci dozvěděl…

Další podobný kousek se Granovské podařil v případě Alexandra Pata. Ten už byl ve středu večer v Anglii a ve čtvrtek by měla Chelsea ohlásit jeho příchod. Pravá ruka Romana Abramoviče ale s brazilským Sao Paulem vyjednala, že Brazilec přijde zatím jen na půlroční hostování.

To vyjde Blues na plný Patův plat – celkem asi 1,3 milionu liber, místo 8 milionů za přestup. Šestadvacetiletému útočníkovi totiž doběhne na konci roku smlouva a pokud to vyjde, mohl by pak na Stamford Bridge dorazit zadarmo.

Více o nejmocnější ženě ve fotbale Marině Granovské čtěte zde »

Navíc podle listu Evening Standard to byla právě Maria Granovská, kdo nechal zapracovat klauzule o dalším plnění do smluv o prodeji Romela Lukaka a Kevina de Bruyneho. Z 55 milionů liber, které vloni v létě za belgického reprezentanta zaplatil Manchester City Wolfsburgu, by mělo zhruba 10 zamířit do Londýna.

Bundesligový klub za něho v lednu 2014 zaplatil 18 milionů a při ceně 7 milionů, za kterou ho Chelsea kupovala z Genku, to dělá za dva roky výdělek 21 milionů liber. Podobně by se při dalším prodeji mohl vyplatit i Lukaku.

Granovská také měla stát za obřími sumami, které Chelsea dostala za hráče, které chtěla prodat. Na jejím pomyslném účtu tak je i 50 milionů liber za Davida Luize, 37,1 milionů za Juana Matu a téměř 28 milionů za Andre Schürrleho.

Sledujte fotbalové přestupy v Synot lize, Premier League i všude jinde ONLINE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud