28. ledna 2016 • 17:50

Velký návrat v Arsenalu? Rosický může v sobotu hrát, řekl Wenger

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zátěžový test v dresu juniorky dopadl dobře a tak trenér prvního týmu Arsenalu Arséne Wenger mohl potvrdit jednu pozitivní zprávu pro české fanoušky. „Tomáš Rosický je připraven k tomu, aby nastoupil,“ řekl pro klubový web. Na hřišti se může objevit už v sobotu, kdy se „kanonýři“ utkají v FA Cupu s třetím týmem druhé ligy Burnley.



Ta zpráva musela potěšit všechny české fanoušky a především reprezentačního trenéra Pavla Vrbu . Tomáš Rosický je fit a může zasáhnout do ostrého utkání. Jeden odehraný poločas v dresu juniorky má český reprezentační kapitán sice za sebou, ale nastoupit před zaplněným Emirates Stadium má diametrálně odlišný náboj.

Francouzský trenér se o Rosickém zmínil při hlášení o zraněných hráčích Arsenalu. Společně s 35letým záložníkem je připraven defenzivní záložník Francis Coquelin. Naopak trojice Danny Welbeck, Jack Wilshere a Santi Cazorla stále nejsou schopni zasáhnout do utkání.

Tomáš Rosický zvládl v utkání juniorky proti Swansea pouze poločas
Tomáš Rosický zvládl v utkání juniorky proti Swansea pouze poločas

Arsenal čeká po nedělní porážce v lize s Chelsea (0:1) osmifinále FA Cupu proti třetímu celku druhé ligy Burnley. A právě pohárové utkání se soupeřem z nižší soutěže by mohla být pro Rosického šance, jak se vrátit do prvního týmu. V letošním roce zatím zvládl odehrát pouze jeden poločas v dresu juniorky proti Swansea, ve kterém několikrát ukázal přímočarost a tah na branku, jak je u něho zvykem.

Pětatřicetiletý Rosický naposledy hrál loni 12. června v utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu, kde si poranil koleno. V polovině srpna se podrobil artroskopické operaci a pak se jeho návrat neustále posouval.

2570720:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud