22. března 2010 • 16:13

Fanoušek zapletený do vraždy policisty dostal 11 let

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušek fotbalistů Catanie Daniele Micale jde na jedenáct let do vězení. Soud dnes potrestal třiadvacetiletého muže za to, že před třemi lety při potyčce po sicilském derby s Palermem pomohl Antoninu Spazialemu zabít policistu. Devatenáctiletý Spaziale byl už v únoru poslán do vězení na 14 let.



Micale navíc musí vdově a dvěma dětem po inspektorovi Filippu Racitim zaplatit každému 75.000 eur (1,9 milionu korun).

"Spravedlnosti bylo učiněno za dost. Manžela mi to sice nevrátí, mohu však říct dětem, že otec zemřel, když bránil spravedlnost," citovala agentura ANSA vdovu po Racitim Marisu Grassovou.

Podle vyšetřovatelů Micale a Spaziale napadli Racitiho při potyčce s fanoušky umyvadlem ulomeným na záchodě stadionu. Osmatřicetiletý policista poté v nemocnici zemřel na zranění jater.

Racitiho smrt odstartovala v Itálii tvrdý boj s fotbalovými chuligány. Byla zavedena přísná opatření na stadionech a další následovala po smrti dvou fanoušků při potyčkách na dálničních benzínových pumpách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud