8. listopadu 2016 • 17:55

Ve Spartě pohořel, ale Steinhöfer to nebalí. Zabojuje o bundesligu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pamatujete? Do Sparty přicházel Markus Steinhöfer s velkou slávou. Jenže kvality hráče, který si zahrál slavnou bundesligu, nikdy v Česku neprokázal. Po fiasku v pražském klubu se rozhodl vrátit do rodné země a zabojovat o nejvyšší německou soutěž. Zkušený obránce začal trénovat s Darmstadtem, 15. týmem bundesligy.



Třicetiletý obránce toho má hodně za sebou. Před Spartou prošel akademii věhlasného Bayernu Mnichov, nastoupil k více jak 40 zápasům německé ligy a patřil k oporám týmu FC Basilej, s nímž si zahrál milionářskou Ligu mistrů.

Jenže přišel výkonnostní pád a přestup do Sparty. Přes španělskou ligu a nižší německé soutěže se v roce 2015 dostal až na Letnou. Fanoušci i realizační tým si od německého hráče slibovali, že nahradí hvězdu a miláčka publika Pavla Kadeřábka, který přestoupil do německého Hoffenheimu. Svými výkony však nepřesvědčil a po jedné sezoně se musel pakovat.

To, že byl přestup Němce do Prahy nešťastnou volbou, posléze potvrdil i generální ředitel klubu Aleš Kotalík. „Spolehli jsme se na doporučení. U dalších přestupů se to nestane,“ litoval v rozhovoru pro deník Sport.

Sparta - Ostrava: Skvělá akce Markuse Steinhöfera a šance Bořka Dočkala
Video se připravuje ...

Neoblíbenec trenéra Ščasného chtěl kariéru po nepovedeném angažmá restartovat v Německu mezi amatéry. Nyní si vybojoval možnost trénovat s 15. týmem bundesligy Darmstadtem, kde se bude snažit vykopat profesionální smlouvu.

Steinhöfer se umí snadno dostat do problémů. V srpnu 2008 podpálil s tehdejším českým reprezentantem Martinem Feninem byt ve Frankfurtu, za který v té době společně hráli. Škoda se podle německého listu Bild vyšplhala na 2,4 milionu korun, poničen byl nejen interiér, ale také část střechy. Ani jednomu z fotbalistů se naštěstí nic nestalo.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud