Jan Malý
2. července 2015 • 18:17

Necid už je v týmu se Sivokem. Bude to nejlepší cesta, říká o Bursasporu

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu nasedl do letadla a vydal se do Istanbulu, tam přespal a ráno vyplul směr Bursa, do místa svého nového působiště. Český reprezentační útočník Tomáš Necid tam dnes podstoupil důkladnou lékařskou prohlídku a posléze podepsal s Bursasporem smlouvu na čtyři roky. V ambiciózním tureckém klubu tak doplnil krajana stopera Tomáše Sivoka. „Jsem rád, že to vyšlo,“ hlásil pak Necid do telefonu v rozhovoru pro iSport.cz.



Necid strávil uplynulou sezonu v nizozemském Zwolle, ovšem od 1. července byl volným hráčem bez smlouvy. Uplynulý ročník v nizozemské lize mu vyšel, ve Zwolle vstřelil čtrnáct gólů, a tak si mohl vybírat z nabídek z Nizozemska či Belgie. Nejvíc se mu však líbil zájem Bursasporu.

„Neřekl bych, že jednání byla složitá. Přesvědčili mě tím, že byli konkrétní, trenér i vedení mě chtěli, nabídli mi lukrativní smlouvu. Samozřejmě je to i ambiciózní tým, viděl jsem, jaké mají mužstvo, navíc je tu i nový stadion. Všechno tady to jsem si spojil a došel jsem k závěru, že tohle bude ta nejlepší cesta,“ vysvětloval Necid.

Nervózní z hledání nového klubu nebyl. „Nebyl jsem ve stresu. Věděl jsem, že něco dopadne. Můj agent Jirka Müller měl pár nabídek. Na nás bylo jen to, abychom vybrali tu nejlepší. Ale jsem samozřejmě rád, že to vyšlo,“ prohlásil Necid. Kdy se pro definitivně Bursaspor rozhodl? „Asi před dvěma třemi dny,“ dodal.

V Bursasporu doplní svého kolegu z reprezentace Tomáše Sivoka, který sem zamířil před dvěma týdny. Necid se na něj těší. „Hrálo to v mém rozhodování velkou roli. Je velké plus, že tu Tomáš bude. V Turecku už je nějaký sedmý osmý rok, ví, jak to tu chodí. Platí tu za velkého hráče,“ přivítal Necid přítomnost krajana v kabině.

Tomáš Necid po přestupu do Bursasporu se svým agentem Jiřím Müllerem (vpravo)
Tomáš Necid po přestupu do Bursasporu se svým agentem Jiřím Müllerem (vpravo)

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud