14. března 2017 • 20:19

Z nuly hrdinou! Kritizovaný Navas trapně chyboval, pak Real zachránil

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně fanoušky uhranul a patřil mezi nejlepší brankáře světa. Jenže v té letošní gólman Realu Madrid Keylor Navas až příliš chybuje a svému týmu není oporou. Proto schytal v posledních dnech a týdnech hodně kritiky. Ta se na něm možná podepsala, protože i v neděli proti Betisu (2:1) pustil více než hloupý gól. V závěru napínavého zápasu ale přece jen ukázal, že své tygří skoky nezapomněl.



Navas už v této sezoně udělal chyb několik a fanoušci navíc mají pocit, že trochu vymizely jeho zázračné zákroky. Proto se už před zápasem 27. kola La Ligy proti Betisu spekulovalo o tom, že by ho mohla nahradit dvojka Realu Kiko Casilla.

Trenér Zinedine Zidane ale dal Navasovi důvěru. A zdálo se, že to bude možná velkou chybou. Ve 21. minutě totiž kostarický gólman vyběhl za vápno, ovšem míč netrefil a srazil se s útočníkem Betisu. Sudí byl nicméně milosrdný. Kdyby pískal, mohl Navase vyloučit.

Real Madrid - Betis: Navas se před vápnem srazil s Brašanacem, rozhodčí faul neodpískal
Video se připravuje ...

Hra tak běžela dál a přišla 25. minuta. Tentokrát už se hosté radovali a právě Navas se hodně červenal. Po hezké akci hostů vystřelil útočník Antonio Sanabria, ale jeho rána byla velmi slabá a navíc mířila přesně na gólmana Realu.

Jaký šok zažili fanoušci Realu, když viděli, že míč skončil v síti. Navas si ho do ní totiž velmi neobratně sám hodil. Brankář „bílého baletu“ se hned chytil za hlavu a omlouval se spoluhráčům. Ti se ho snažili podpořit.

Real Madrid - Betis: 0:1! Ohromný kiks Navase, slabá střela mu vypadla z rukou do branky
Video se připravuje ...

Na Santiago Bernabéu to ale vřelo. V minulé sezoně milovaný fantom byl najednou za nulu. „O poločase jsem Keylorovi nic neřekl. Udělal chybu, může se mu to stát jako komukoliv jinému,“ hájil nicméně svého svěřence kouč Zidane.

Navas to svému trenérovi i spoluhráčům vrátil. Real totiž dokázal výsledek otočit, ke konci se ale i proti deseti mužům soupeře bránil. A mohl být potrestán. V 92. minutě se totiž za kapitánem Sergiem Ramosem objevil osamocený hostující útočník a jeho hlavička měla gólové parametry. Jenže Navas předvedl parádní zákrok a míč vyrazil.

Real Madrid - Betis: Z nuly hrdinou! Navas skvěle vyrazil Alegriovu hlavičku
Video se připravuje ...

Realu tím zachránil klíčové tři body a hlavně se vykoupil za svou velkou chybu. „Jsem za Keylora šťastný. Na tomto stadionu to nikdy není snadné, tlak je velký. V závěru dokázal, že je velkým hráčem,“ chválil svého spoluhráče Ramos.

„Na konci to byl Keylor, kdo nám zachránil výhru,“ přidal se Zidane. Navas se prostě dokázal stát za 90 minut z nuly hrdinou. Otázkou je, jestli ho výtečný zákrok povzbudí do dalších zápasů. Jinak by mohl Real v létě jednat.

SESTŘIH La Ligy: Real Madrid - Betis 2:1. Výhru trefil kapitán Ramos
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud