15. září 2008 • 19:03

Pět tisíc gólů Realu Madrid

Autor: mim
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Realu Madrid Guti, celým jménem José María Gutierrez, se zapsal do historie klubu. Jeho gól v zápase s nováčkem z Numancie (4:3) byl pětitisící brankou klubu v historii.



A přestože psal dějiny, nenechal se jednatřicetiletý hráč unést: "Rád bych ten gól věnoval své rodině. Každý gól je vlastně výjimečný, ale tenhle o to víc. Nejdůležitější ovšem bylo vítězství. Je to historická událost, ale výsledek je vždy přednější."

Guti se svým přesným zásahem z dvacáté minuty zařadil po bok takových legend Bílého baletu, jakými jsou Morera (1. gól Realu Madrid vůbec), Leoncito (100.), Alday (500.), Pahiño (1000.), Gento (2000.), Juanito (3000.), Zamorano (4000.) a Raúl (4500.).

Real Madrid přitom měl s Numancií nečekané problémy. Dvakrát se outsideři dostali do vedení, ale pokaždé dokázal Real srovnat. A ještě do konce prvního poločasu se madridský celek ujal dvougólového vedení. To hosté dokázali jen zkorigovat na konečných 4:3.

Real Madrid přestřílel nováčka >>>

"Věděli jsme o síle soupeře, dokázali bezvadně využít své šance," analyzoval Guti hru hostí. "Co se týče našeho výkonu, možná nebyl optimální, ale teď nás čeká neskutečně nabitý program a my musíme ukázat, co v nás doopravdy je," ujistil nakonec fanoušky.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud