10. března 2016 • 16:18

Haška odvolali v SAE po pěti porážkách! Hráče mu vzala armáda

Autor: pta, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angažmá bývalého kouče české reprezentace a Sparty Ivana Haška u klubu SC Fudžajra skončilo.U předposledního týmu ligy ve Spojených arabských emirátech se mu stala osudná série pěti porážek v řadě. Na lavičce Fudžajry vydržel od prosince 2014. „Ivan Hašek byl odvolán a mužstvo přebírá asistent Stefan Ahmed,“ znělo oficiální stanovisko na klubovém webu po víkendové domácí porážce s Al Šarjáh 1:3.



Výsledky byly dlouhodobě neuspokojivé, naposledy Haškův tým vyhrál 22. ledna na půdě beznadějně posledního Al Šábu 6:3. Do snahy českého kouče vytáhnout mužstvo výš zasáhly ovšem i vyšší mocnosti, kdy armáda povolala do zbraně pět jeho svěřenců, z toho tři hráče základní sestavy, aniž by byl o tom zpraven. Když se na tréninku Hašek ptal, kde jsou, manažer mu oznámil, že slouží vlasti.

Hašek nyní čeká na vyplacení dvouleté smlouvy, z asijského kontinentu jdou zvěsti, že má nabídku od jiného klubu Sjednocených arabských emirátů, není vyloučen ani jeho přesun do Číny.

V minulé sezoně se Haškovi vedlo s jeho týmem mnohem lépe. Z dvanáctého místa ve čtrnáctičlenné soutěži ho vytáhl na osmé místo, tento ročník začal však těžkou porážkou 1:8 od lídra soutěže Al Ahlí a šest kol před koncem se nachází na sestupové pozici.

Hašek ve Spojených arabských emirátech působil už potřetí. V roce 2005 vedl Al Wasl, poté hned dvakrát Al Ahlí. Od ledna do června 2012 trénoval saúdskoarabský Al Hilal a loni krátce katarský klub Katar SC, než byl po úvodních dvou kolech sezony odvolán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud