1. února 2015 • 14:54

Zářezy v házené i fotbalu. Sudí tlačí domácí týmy, svět se zlobí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí senzace? Ano i ne. Fotbalový tým Rovníkové Guineje postoupil poprvé v historii do semifinále mistrovství Afriky, které letos pořádá. Házenkářská reprezentace Kataru je pro změnu premiérově ve finále mistrovství světa. Jenže má to velký háček. Oběma týmům k postupu výrazně pomohli sudí. A sportovní svět cítí značné znechucení.



Začalo to v Kataru. Na tamním mistrovství světa házenkářů se domácí dostali do finále. Historický úspěch. Jenže kromě toho, že v sestavě Kataru není ani jeden rodilý Katařan a jde spíše o tým „žoldáků“, pomohli velmi výrazně týmu rozhodčí.

V semifinálové bitvě sudí zařízli Polsko. Rozzuření hráči po zápase arbitrům ironicky tleskali, polská média obvinila Katar z toho, že si chce titul koupit. Znechucení nad tím, jakou pomoc Katar dostává, ukázali i jinde.

VIDEO | Házenkáři Polska po zápase ironicky tleskali sudím

Na pozoru se navíc musí mít i ryze fotbaloví fanoušci. Jak známo, v Kataru se bude konat také fotbalový šampionát. A bohatí šejci budou chtít uspět i v něm. Velkou parádu a především obrovské peníze nechtějí investovat pro nic za nic.

A právě fotbal aktuálně řeší svůj problém také. Na mistrovství Afriky se totiž po čtvrtfinále právem zlobili hráči Tuniska. Ti dostali vyrovnávací gól v v nastaveném čase z viditelně nafilmované penalty. Její nařízení bylo trapné.

VIDEO | Zákrok, po kterém se pískala penalta ve prospěch Rovníkové Guineje

Není velkou náhodou, že proti Tunisku stála Rovníková Guineja, tedy pořadatel turnaje. Hlavního rozhodčího museli po zápase, který nakonec domácí vyhráli v nastavení, chránit pořadatelé. Hráči Tuniska vypadali, že si zářez se sudím vyřídí ručně.

Sportovní svět každopádně musí řešit dva velké skandály. Ať už jde o házenou či fotbal, viditelné zářezy dobrému obrazu velkých turnajů určitě neprospívají. Úspěchy domácích výběrů mají na sobě pořádnou pachuť.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud