26. února 2015 • 22:00

Další anglická senzace. Mladí sparťané vyhráli i nad slavným Liverpoolem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty do 16 let opět šokovali Anglii. Po vítězství nad Tottenhamem 9:0 a divoké přestřelce s Manchestrem United 5:7, vyhráli svěřenci trenéra Petra Havlíčka nad Liverpoolem 3:2, i když "reds" vedli o dvě branky. Podrobnosti zvěřejnily internetové stránky letenského klubu.



Mladí sparťané ukázali, jak se bojuje o čest a dobrý výsledek. Utkání s Liverpoolem přitom začalo tím nejhorším možným způsobem, kdy brankář Kotek inkasoval takřka hned z prvního útoku.

Sparťany špatný úvod nezaskočil a ihned se hrnuli za vyrovnáním. Jenže Boula trefil břevno, a když Christián Frýdek z další dobré pozice přestřelil, Liverpoolští trestali a z protiútoku zvýšili na 2:0.

Přesto se ještě do půle sparťané radovali z korekce výsledku. Po chybě brankáře snížil Drchal, který v tu chvíli byl na hřišti zhruba minutu.

Po přestávce vypadala hra úplně jinak. Sparťané začali svého soupeře přehrávat. Po čtvrthodině hry druhého poločasu vyrovnal Palečko a ze závěrečného tlaku v posledních minutách zápasu svou brankou rozhodl Frýdek. Sparta tak proti Liverpoolu otočila skóre z 0:2 a připsala si cenné vítězství 3:2!

„Dnes jsme viděli velmi kvalitní utkání. Liverpool vynikal v kontrole míče, ale my ho dokázali předčit v přímočarosti a těžili z brejků,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců trenér Petr Havlíček na webu www.sparta.cz.

Sparťané tak svou cestu do Anglie završili s bilancí dvou výher a jedné porážky. „Kluky musím pochválit za to, jak to odpracovali. Měli velmi náročný program, ale zvládli to na jedničku,“ dodal Havlíček.

Liverpool FC – AC Sparta Praha 2:3 (2:1)
Branky: 4., 15. – 25. Drchal, 55. Palečko, 76. Frýdek

Základní sestava Sparty: Kotek – Flak, Penc, Wala, Burda, Michalec, Kolman, Čajkovský, Frýdek, Boula, Fortelný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud