14. listopadu 2015 • 19:00

Francouzi trnuli! Jednomu přežila sestra, další truchlí za sestřenici

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou z obětí pátečních teroristických útoků v Paříži byla i sestřenice francouzského reprezentanta Lassany Diarry, jenž v době atentátů hrál na Stade de France přípravný zápas s Německem. Jeho spoluhráč Antoine Griezmann měl sestru v koncertní síni Bataclan, kam směřoval jeden z útoků, masakr ale přežila.



"Moje sestřenice Asta Diakiteová je mezi oběťmi toho střílení. Byla mým vzorem, podporovala mě, byla to moje velká sestra," napsal na sociálních sítích "s těžkým srdcem" Diarra.

Během tragických událostí v Paříži zemřelo 128 lidí, z toho nejvíce v Bataclanu. Na koncertu americké rockové kapely Eagles of Death Metal tam čtyři teroristé s automatickými puškami zabili 85 osob a další zranili.

Griezmann musel s ostatními hráči i diváky po skončení utkání čekat v útrobách stadionu, před nímž při útocích zemřeli další čtyři lidé. Se sestrou se čtyřiadvacetiletý útočník Atlética Madrid prý dokázal spojit až po třech hodinách. "Díky Bohu se moje sestra dostala z Bataclanu. Všechny moje modlitby jsou s oběťmi a jejich rodinami," napsal Griezmann na svém twitterovém účtu.

VIDEO | Výbuchy byly slyšet v závěru zápasu Francie - Německo

 

Vyděšení diváci seběhli po bombových útocích u stadionu z tribun na hřiště
Vyděšení diváci seběhli po bombových útocích u stadionu z tribun na hřiště

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud