Ondřej Škvor
13. října 2016 • 12:22

Kovařík se Berbrovi a Damkové omluvit nemusí. Soud zrušil rozsudek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Berbr a Dagmar Damková utrpěli krátce po sobě druhou dílčí prohru v soudních sporech proti svým veřejným kritikům. Po pondělním nepravomocném osvobození Antonína Korduly dnes soud v plném rozsahu zrušil verdikt soudu první instance v případu Tomáše Kovaříka. Ten se původně měl Berbrovi a Damkové za své výroky v médiích omluvit.



Soudkyně Sylva Mašínová v květnu odsoudila bývalého asistenta rozhodčího Tomáše Kovaříka k omluvě a náhradě soudních výloh, aniž by připustila povolání svědků a výslech obžalovaného. Kovařík se odvolal a dnes uspěl.

„Soudní líčení bylo velmi krátké. Rozsudek paní soudkyně Mašínové byl Městským soudem zrušen v plném rozsahu a bylo nařízeno opětovné projednání u soudu první instance. Včetně předvolání svědků a předložení všech důkazních materiálů. Celý případ se tak vrací k soudu na Praze 9, kde ho však už bude navíc řešit jiný soudce, protože Městský soud případ paní soudkyni odebral. Jsem velmi rád, že soud vyhověl mému odvolání a rozsudek zrušil. Věřím, že mi soud prvního stupně po provedení všech důkazů a vyslechnutí svědků dá za pravdu, stejně jako to udělal hodonínský soud v případě Antonína Korduly,“ řekl pro iSport.cz Tomáš Kovařík.

Celou kauzu odstartoval loni v srpnu svou výpovědí pro deník Sport bývalý hlavní rozhodčí Libor Kovařík, když veřejně kritizoval situaci v prostředí českých sudích a zvláště kritizoval počínání Romana Berbra , jenž z pozice místopředsedy zasahoval do práce komise rozhodčích.

K Liboru Kovaříkovi se přidali další kritici, na což následně Berbr a Damková reagovali sérií žalob. Kromě Tomáš Kovaříka a Korduly, po nichž požadovali pouze omluvy, se to týká také Libora Kovaříka (800 tisíc a omluva),  Ladislava Vízka (100 tisíc a omluva) a Radka Kociána (omluva).

Kordula zatím u soudu uspěl, ovšem protistrana se hodlá odvolat, Tomáš Kovařík je znovu na začátku. U Libora Kovaříka soudkyně navrhla pokus o dohodu prostřednictvím mediátora, což selhalo, a případ půjde před soud. Vízek na první jednání soudu teprve čeká.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud