19. prosince 2014 • 15:00

Montreal uctil Koiva! Od Plekance dostal obraz, fanoušci mu tleskali

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán Montrealu Canadiens Saku Koivu se dočkal obrovské pocty. Finský útočník, který na podzim ukončil kariéru, se během slavnostního ceremoniálu rozloučil s fanoušky a od hráčů současného týmu navíc obdržel obraz zobrazující jeho kariéru v kanadském celku. Tam se totiž stal během třinácti sezon prvním evropským kapitánem v NHL. "Habs budu mít vždy ve svém srdci," sdělil Koivu dojatě během oslavy.



Slavný hokejista Saku Koivu strávil v dresu slavného týmu celkem třináct sezon, z nichž devět odehrál s "céčkem" na hrudi. Odešel až po sezoně 2008/09, kdy se převlékl do dresu Anaheimu. Po 18 sezonách strávených v NHL se rozhodl letos na podzim ukončit kariéru profesionálního hokejisty.

Právě před duelem Canadiens s Ducks se dočkal pocty před zaplněným stadionem skandujícím jeho jméno. Od Tomáše Plekance , Caryeho Price, Andreje Markova a Maxe Paciorettyho dostal jako dar obraz zobrazující jeho éru v roli kapitána Montrealu. Během ceremoniálu se v hale také promítalo video zobrazující jeho úspěšnou kariéru.

Koivu se během své kariéry potýkal s častými zraněními. To nejhorší však zažil v roce 2001, kdy mu lékaři diagnostikovali zhoubné onemocnění mízních uzlin. Svou bojovnost ukázal i v tomto případě, rakovinu porazil a ještě v téže sezoně se dokázal vrátit na led.

Subban gratuluje bývalému kapitánu Montrealu
Subban gratuluje bývalému kapitánu Montrealu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud