5. března 2015 • 08:03

Židlický po vítězném gólu: Premiéra v Detroitu nemohla být lepší

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda, paráda, PARÁDA. Hokejový obránce Marek Židlický si v Detroitu ani nemohl vysnít hezčí premiéru, vždyť právě on rozhodl duel proti Rangers (2:1). Ve druhé minutě prodloužení. Speciální pocit, absolutní euforie. Tohle angažmá začalo výborně.



Okamžitě se Marek Židlický po svém příchodu k Red Wings zapsal do historie. Ještě žádný jejich hráč nedokázal při svém debutu rozhodnout v prodloužení. A je prvním v NHL od roku 2003, kdy podobný kousek předvedl po stěhování do Arizony David Tanabe.

VIDEO: Židlického rozhodující gól

Ten zásah si dobře prohlédněte, hodně napoví o chytrosti českého beka. Na přesilovce si sjel z dispečerské pozice na modré čáře až pro dorážku před brankovištěm. Musíte mít velký hokejový cit, abyste jako hráč takové věci našli. Osmatřicetiletý veterán ho má.

„Pocity nemůžou být lepší,“ hlásil rozjásaně. „Je to prosně skvělé. První zápas, hned gól a ještě v prodloužení. Můžete chtít ještě něco navíc?“ tázal se rozšafně zámořských reportérů. A stále dokola přijímal gratulace od svých parťáků.

První dojem udělal prvotřídní. „Bylo super vidět tu radost, když se trefil. Moc mu to přeju,“ hlásil Henrik Zetterberg, kapitán Red Wings. Sám se vrátil po čtyřzápasové pauze a na rozhodující zásah asistoval.

„Je pravda, že už předtím jsme tam měli pár pěkných kombinací a pěkných střel. Nakonec tam propadla taková šmucka, gólmanovi se to odrazilo od zad. Ale to vůbec nevadí, protože ta radost je ve finále úplně stejná,“ smál se.

Ne všechno bylo pro Židlického od začátku ideální. „V první třetině jsem se hledal, skórovali při mém vyloučení. To bylo hodně špatné, byl jsem docela dole. Ale postupem času to bylo lepší a lepší,“ pochvaloval si herní progres.

A na závěr ještě jedna pochvala. Autorem je brankář Jimmy Howard. „Byl absolutně pevný, spolehlivý. Navíc jeho zakládání útoku je skvostné. Je vidět, jak je silný na puku a vůbec, skvělá posila.“

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - New York Rangers

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 02:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
2:1
ONLINE
5. března
02:00
New York Rangers
New York Rangers
Góly

Domácí: 06:12. Abdelkader, 61:09. Židlický

Hosté: 17:02. Girardi

Sestavy

Domácí: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Quincey, Smith, Židlický – Jurčo, Dacjuk, Tatar – Abdelkader, Zetterberg, Cole – Weiss, Sheahan, Nyquist – D. Miller, Anderson, Glendening.

Hosté: Talbot (Skapski) – McDonagh, Giardi, Staal, Boyle, Yandle, Klein – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan, St. Louis – Hagelin, Hayes J. T. Miller – Sheppard, Moore, Fast

Rozhodčí

P. Devorski, Pollock – G. Devorski, Brisebois

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud