10. dubna 2015 • 09:58

Rekordman KHL Moses podepsal Nashvillu a těší se na mistrovství světa

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zní to povědomě. Útok Nashvillu vyšperkuje nejlepší střelec KHL. Steve Moses nasázel za finský Jokerit nasázel v 60 zápasech základní části 36 gólů. V tomto týdnu podepsal roční smlouvu s Predators za milión dolarů (asi 25 milionů korun). „Do NHL jsem se chtěl vždycky dostat. Teď tu možnost mám a jsem nesmírně šťastný,“ řekl 25letý ostřelovač.



Když se podobným způsobem vracel v v závěru sezony 2011/12 Alexandr Radulov, skončilo to neslavně, spoustou křiku a vzájemného osočování. Ruský bijec totiž záhy utekl zase zpátky do Ruska. U Mosese tohle nehrozí, šikovný útočník bere Nashville jako životní příležitost. Se svými 176 centrimetry to neměl nikdy moc jednoduché. Teď dostane šanci.

„Chci všem ukázat, že v NHL můžu hrát. Samozřejmě, smlouva je pouze krátkodobá, ale tohle je příležitost, o jaké jsem snil,“ uvedl rodák z amerického Massachusetts, který řádil za Jokerit v útoku s Petrem Koukalem a švédským útočníkem Linusem Omarkem. Jejich útok přezdívaný Lo-Ko-Mo nasázel v dlouhodobé soutěži 64 gólů z celkových 171, které tým z Helsinek nastřílel. Moses vytvořil počtem 36 branek nový rekord KHL.

„Bez ohledu na finanční stránku věci bylo na čase vyzkoušet si zase něco jiného,“ pravil americký rychlík, který v Jokeritu působil třetí sezonu, předtím hrál čtyři roky za univerzitu v New Hampshire. „Myslím, že způsob hry Nashvillu, vysoké tempo, forčekink, tvořivost v útoku by mi mohly vyhovovat. I proto jsem kývl právě na jeho nabídku,“ dodal Steve Moses.

Nový šperk v ofenzivě Predators pro příští sezonu se těší i na mistrovství světa. „Ano, budu hrát za USA a moc se na turnaj těším. Věřím, že to bude úchvatná zkušenost,“ prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud