9. října 2015 • 13:50

Silnější a rychlejší. Hertl shodil tuk, ale nabádá: Na body se neptejte

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Voráček, Jágr, Pastrňák... To jsou česká jména, o kterých se před novou sezonou NHL asi nejvíce mluvilo. Nezapomeňte ale na Tomáše Hertla ze San Jose, který po nevydařeném ročníku znovu chystá oslnit svým umem. Přes léto pracoval na kondici a sezonu odstartoval výtečně. Byl nejproduktivnějším mužem Sharks v přípravě a v prvním ostrém zápase skóroval.



Přetlak v sestavě Sharks zařadil Hertla pro úvod ročníku až do třetí formace. Ale není třeba zoufat, nejde o žádnou lajnu čistých bouračů, Tommy Wingels i Matt Nieto jsou mladí hoši, kteří mají před sebou zářivou budoucnost. Podobně jako český hokejista.

Čtvrteční otvíraci duel sezony na ledě Los Angeles sice Hertl nerozjel nejlépe (ve 2. minutě nepohlídal Shorea a ten otevřel skóre), ale po dvou letech v zámoří a solidní přípravě už ho jen tak něco nerozhází. "Pak už všechny útoky hrály výborně a plnily, co měly," chválil český útočník pro USA Today poté, co Sharks vyhráli 5:1.

Hertl se před nedávnem svěřil, že v létě se pustil do diety. Mléko i pšeničné výrobky dostaly stopku a dvaadvacetiletý útočník se okamžitě začal cítit lépe. "Můj tělesný tuk šel hodně dolu, také jsem změnil trénink, a to všechno je hned poznat," rozpovídal se. "Cítím se doopravdy dobře."

Tomáš Hertl pomohl k výhře nad Canucks asistencí.Foto Reuters / Kyle Terada-USA TODAY Sports

Pod vedením nového trenéra Petera DeBoera se ale viditelně cítil dobře celý tým Sharks. "Řekl jsem hráčům, že naše měsíční práce v kempu je výstupní bod z celého duelu proti Kings. Dařilo se nám, všechny útoky šlapaly, teď je to na nás, abychom podobný výkon zopakovali," sdělil spokojený trenér.

Pro Hertla si kouč také připravil novou roli, postavil bývalého útočníka pražské Slavie na pozici centra. Ten se se vším úspěšně popral a navíc ještě vykazoval slušnou dávku spokojenosti. "Jde o trochu složitější roli, než na křídle. Musím víc bránit, ale jsem také díky tomu víc v pohybu a to vyhovuje mojí rychlé hře," těšilo Hertla.

Český reprezentant má teď v plánu především přebít vzpomínky na uplynulou nepovedenou sezonu ročníkem podstatně lepším. O konkrétních číslech se ale nebaví.

"To není nic pro mojí hlavu, jen mě to mate. Nemyslím na to, kolik nastřílím gólů, nebo nasbírám bodů. Budu rád za jakékoliv," odpovídá skromně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud