30. října 2015 • 10:10

Jágrovy tajemné zdravotní trable: Bolest na žebrech se stále vrací

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úterní zápas proti Coloradu opustil útočník Jaromír Jágr z Floridy hodně předčasně. Důvody brzy objasnil, prý ho tlačilo na žebrech a špatně se mu dýchalo. Včera už se znovu objevil na tréninku Panthers a zkusil se zapojit do tradiční rutiny. Rád by byl totiž připraven na noční zápas proti Bostonu. "Ale ještě se uvidí, jestli naskočím," řekl pro Miami Herald.



Třiačtyřicetiletý útočník je nejproduktivnějším hráčem mužstva, strach by tedy mohl být na místě. Florida ale zvládla odehrát praktický celý duel s Coloradem bez něj, a přesto ho dotáhnout do vítězného konce. I tak je samozřejmě pro mladý tým příjemnější mít svého veterána v sestavě.

Jágr stále není úplně fit, ale odpočinek nepřipadá v úvahu. Zhruba půl hodiny před nástupem svých spoluhráčů na čtvrteční trénink už veterán dávno byl na ledě a rozcvičoval se. Pěkně zostra. I tak ale přiznal, že jeho stav se denně mění.

"Na začátku tréninku to bylo fajn, pak mě to ale zase začalo bolet. Každou chvíli je to trochu jiné," sdělil Jágr, který sám neví, co zapříčinilo jeho problémy. S bolestmi hrál už minulý týden, ale nechtěl opouštět sestavu, když se týmu i jemu samotnému tak dařilo.

Gerard Gallant každopádně ví, jak zkušeného mazáka v sestavě má. Není nutné, aby se ho vyptával, jak na tom je nebo kdy nastoupí. Jágr sám ví nejlépe, co jeho tělo potřebuje. "Špatně se mi minulé zápasy bruslilo, ale dával jsem góly, tak jsem nechtěl tým opustit. Pak jsem se vydal na akupunkturu a bolest přešla, jenže zase mi ochabl sval," popisoval útočník.

Každopádně jestli uvidíme Jágra v páteční atraktivní bitvě proti Krejčího Bostonu se tedy zatím stále neví. "Myslím, že to není nic vážného, ale nechceme nic uspěchat. Až se bude cítit, tak si sám řekne," prohlásil ve čtvrtek kouč. "Nemá smysl, aby hrál s bolestmi, zejména v jeho věku, kdy už všechno trvá trochu déle. Bude hrát v pátek nebo v sobotu," uvedl Gallant.

Jágr proti Coloradu odehrál jen dvě a půl minuty.
Jágr proti Coloradu odehrál jen dvě a půl minuty.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud