20. března 2016 • 15:10

Milan Michálek poprvé rozjásal Toronto. Dal parádní gól

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm zápasů od výměny z Ottawy čekal Milan Michálek na první trefu v dresu Mapple Leafs. Slavnou arénu Air Canada Center rozjásal v neděli v noci. Výstavní trefou na 4:1 pečetil vítězství nad Buffalem. Navrch přidal i asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Po utkání byl však středem pozorností někdo jiný: Se stejnou bodovou bilancí totiž zazářil teprve devatenáctiletý Švéd William Nylander.



Nepřihrával. Milan Michálek si věřil natolik, že vzal přečíslení dva na jednoho na sebe. A udělal to skvěle. Český útočník vstřelil první gól v dresu Toronta výstavní akcí.

Obránce Carla Colaiacova si krásnou stahovačkou položil na led a pak střelou z mezikruží stanovil konečný výsledek 4:1. Byl za to vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Byť Michálek zatím i vinou zranění nastupuje až ve čtvrtém útoku, odehrál svůj nejlepší zápas od překvapivé výměny z Ottawy, ve které hrál posledních šest sezon.

Na ledě jednatřicetiletý útočník tentokrát strávil více než čtrnáct minut a k trefě přidal i asistenci na první gól, když v rohu hřiště vybojoval kotouč pro skorujícího Williama Nylandera.

VIDEO: Milan Michálek si připsal první gól  za Toronto

Právě devatenáctiletý Švéd, syn legendy klubu a miláček fanoušků na sebe nakonec i na úkor českého reprezentanta strhl veškerou pozornost a se stejnou bilancí (1+1) byl vyhlášen první hvězdou utkání on. Stejně jako Michálek totiž vícebodový večer zažil v dresu posledního týmu NHL poprvé v kariéře.

„Nemůže to být pro něho snadné. Lidi od něj (syna Michaela Nylandera) hodně očekávají a jsou na něj zvědaví. Přesto to na jeho výkonech není znát. Je skvělý při hře bez puku, umí číst hru a každým zápasem se zlepšuje,“ prohlásil o Nylanderovi spoluhráč Pierre-Alexandre Parenteau.

Michálek do Toronta přišel jako součást velké výměny, ve které byl hlavní hvězdou trejdu dosavadní kapitán Maple Leafs Dion Phaneuf. I když mu po sezoně končí smlouva, v 31 letech doufá v její prodloužení. V Torontu by se se svými zkušenostmi mohl stát lídrem nově přebudovaného kádru.

„Líbilo by se mi to. Jsou tady mladí a opravu talentovaní kluci, se kterými je hodně legrace. Moc se na budoucnost nekoukám, ale doufám, že tady budu moct zůstat i v příští sezoně,“ nechal se slyšet Michálek po svém příchodu. Pokud bude střílet branky jako v neděli v noci, nemusí se o nezájem ze strany klubu bát.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud