Martin Tomaides
13. října 2016 • 08:28

Matthewsův start snů strhl hvězdy: Gáborík nestihl piva, Luongo to vzdává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úžas! Další sezonu NHL Toronto sice opět načalo prohrou, ale fanoušci Maple Leafs už mají naději. A není rozhodně abstraktní, její tváří je Auston Matthews. Americký útočník a jednička draftu 2016 během své premiéry na ledě Ottawy vstřelil čtyři branky a i když domácí Senators brali výhru 5:4 v prodloužení, jedno je jasné. Zrodila se superstar. Výkon Matthewse málem strhl sociální síť Twitter, kde se k němu vyjádřilo plno hokejových hvězd.



Oči hokejových fanoušků se upíraly ke 12. říjnu. Tedy ke dni, kdy odstartoval nový ročník NHL. Matthews měl být jednou z jeho hlavních atrakcí, ale že pro sebe urve takový kus pozornosti, to nečekal asi ani ten největší uctívač modrobílých kanadských barev.

Devatenáctiletý Matthews si úplně podmanil celý zápas a nebýt jeho, Maple Leafs si z hlavního města Kanady odváží pěknou rychtu. Takhle mají nového miláčka a vyhlídku lepších zítřků. Čtyřgólový zelenáčův večer nemohl nikomu uniknout a sami hokejisté se na Twitteru doslova přetahovali v tom, kdo napíše k Matthewsovi lepší komentář. Však posuďte sami.

„Právě jsem se rozhodl, že Reims (náhradní gólman Floridy Reimer) bude chytat ve VŠECH letošních zápasech proti Torontu," napsal vtipálek Roberto Luongo.

„Od startu utkání jsem nestihl ani vypít čtyři piva a on už má čtyři góly," sdělil zraněný slovenský útočník, který v noci proti Sharks nenastoupil.

„Páni! Vítej v naší pralesní lize, LOL," zní vzkaz od špičky mezi obránci a dvojnásobného vítěze Stanley Cupu.

„O co jde. Já jsem taky vstřelil čtyři góly... V kariéře." Bývalý bitkař Leafs pobavil, 4 góly vstřelil ve 102 zápasech NHL.

„Parádní způsob, jak odstartovat kariéru. Letos si budu sledování Maple Leafs užívat," vysekla mladíkovi poklonu legenda klubu.

„Panejo, vítej v NHL. Úžasný mladík! Jen tak dál," vzkazuje finský sympaťák Teemu Selänne.

„Většina borců by byla nadšená, kdyby vstřelila čtyři góly za jeden měsíc," ví švédský vítěz Stanley Cupu z roku 2013.

„Ani nevím, co říct. Úžasné, to sledovat," myslí si hvězda Dallasu.

„Páni, to byl večer! Gratulace kámo," napsal jen o dva roky starší forvard Arizony.

„Ta chvíle, když sledujete, jak Matthews vstřelil čtyři góly v prvním utkání v NHL a vy vzpomínáte, jestli jste vůbec někdy čtyři góly vstřelili na tréninku." Trojnásobný vítěz Stanley Cupu a televizní expert pobavil.

„Dal čtyři góly, ale slyšel jsem, že jeho corsi prý dneska bylo hrozné," rýpl si do moderních statistik bitkař Pittsburghu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud